Reagált a Manchester United a hisztiző Ronaldo nyilatkozatára

Horizontal
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag (L) directs substitute Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo during the English Premier League football match between Southampton and Manchester United at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on August 27, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo mindenki számára megdöbbentően nyilatkozott a Manchester Unitedról és a csapaton belüli helyzetéről. Az ötszörös aranylabdás támadó úgy érzi, hogy elárulták őt a klubnál, és a Piers Morgannek adott interjúban többször is hangsúlyozta, hogy nem tiszteli a csapat holland edzőjét, Erik ten Hagot. A megdöbbentő interjú után a Manchester United a hivatalos honlapján reagált a portugál támadó nyilatkozatára.

„A Manchester United tudomásul veszi a Cristiano Ronaldo interjújával kapcsolatos médiavisszhangot.

A klub a tények tisztázása után mérlegeli majd válaszát.

Továbbra is a szezon második felére való felkészülésre, valamint a játékosok, a menedzser, a stáb és a szurkolók között kialakuló kapcsolat, hit és összetartás folytatására összpontosítunk" - olvasható az angol csapat közleményében.

Erik ten Hag nem számít Cristiano Ronaldóra Forrás: AFP/Adrian Dennis

Ronaldo nyáron a teljes felkészülést kihagyta a Manchester United csapatánál, majd augusztusban 52 nap kihagyás után visszatért a pályára a Rayo Vallecano elleni felkészülési meccsen. Az ötszörös aranylabdást a szünetben le is cserélte a holland edző, Ronaldo pedig a lecserélését követően azonnal elhagyta a Manchester United stadionját.

Ezt követően jött az októberi botrány a Tottenham elleni rangadón, amikor Ronaldo csak kispados volt, majd amikor a meccs hajrájában Erik ten Hag pályára akarta küldeni, a portugál sztár megtagadta a pályára lépést, majd a lefújás előtt olyan dühösen viharzott be az öltözőbe, hogy még az érte rajongó gyerekeknek sem adott pacsit.

Ronaldo ez után egy hétre kikerült a keretből, de Ten Hag visszaengedte a csapathoz, múlt hétvégén pedig a csapatkapitányi karszalagot is megkapta az Aston Villa otthonában 3-1-re elveszített mérkőzésen. Vasárnap este aztán Ronaldo betegségre hivatkozva nem volt ott csapata Fulham elleni idegenbeli mérkőzésén.

Angol sajtóértesülések szerint a portugálnak semmi baja sincs, csak ezúttal sem került volna be a kezdőcsapatba, és megelégelte a mellőzést.