Vágólapra másolva!
Csertői Aurélt nevezték ki a labdarúgó NB II-ben 13. helyezett Budapest Honvéd vezetőedzőjévé.

A Honvéd borzalmasan kezdte a szezont

Az NB I-ből tavaly kiesett Budapest Honvéd fiatal csapattal vágott neki a NB II idei szezonjára, de arra senki nem számított, hogy a kispesti együttes ilyen rosszul kezdi a szezont. A nyáron kinevezett Máté Pinezits irányításával a Honvéd 13 bajnokin csak négyszer tudott nyerni, így október végén kirúgták a 39 éves szakembert, akinek a helyét ideiglenesen a klub korábbi játékosa, Djordje Kamber vette át.

Djordje Kamber irányított a legutóbbi két meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kamber aztán a Vasas elleni hétfőn elveszített meccs után hangsúlyozta, hogy nem ő lesz a csapat új edzője, hanem csak ideiglenesen ült le a kispadra.

Csertői Aurél az új edző

A Honvéd állítólag három szakemberrel, köztük Csertői Auréllal tárgyalt az utóbbi napokban. A Nemzeti Sport azt írta hogy Csertőivel sikerült megállapodnia a hírek szerint anyagi problémákkal is küzdő Honvédnak.

"Tudom, hogy ez egy kemény feladat, de nincs nyafogás, most ezt a szituációt kell megoldani.

Próbáljuk még egységesebbé tenni a csapatot, mindenáron az eredményességre kell helyezni a hangsúlyt, hogy legyen egy biztos kiindulópont a téli felkészülésre" – mondta a kinevezése után Csertői Aurél, akit a 2017/2018-as szezonban az MLSZ Rangadó Díjátadó Gálán az év edzőjének választottak.

Kun Gergely, a Honvéd úgyvezetője és Csertői Aurél Forrás: honvedfc.hu

Csertői Aurél több mint húsz éve edzősködik, 374 NB I-es és 124 NB II-es találkozón ült eddig a kispadon. A Fehérvárral Magyar Kupát nyert és harmadik lett a bajnokságban, majd a Haladással is bronzérmet szerzett, a Paksot kétszer az ötödik helyig vezette, míg a Gyirmótot feljuttatta az NB I-be. Pakson és Gyirmóton összesen közel tíz évet töltött el, utóbbi klubtól nyáron távozott.

Csertői Aurél tapasztalt szakember, bízunk benne, hogy nálunk is sikeres lesz" - indokolta a klub választását Kun Gergely ügyvezető.

Nem az edzőn múlik a siker?

A gyengén szereplő Honvéd a tabella 13. helyén áll az NB II-ben és csak két pont választja el a kiesőzónától. A Vasas ellen 3-0-ra elveszített találkozó után Kálnoki-Kis Dávid, a Honvéd csapatkapitánya az M4 Sport kamerája előtt önkritikusan értékelte csapata teljesítményét.

Mindenben fejlődünk kell, ha nem kéne mindenben, nem így állnánk. Amikor ide érkeztem, úgy tűnt a feljutásért fogunk harcolni. Mindenkinek megvan ebben a saját felelőssége. Hétről hétre keressük az okokat.

Előre kell nézni és dolgozni kell, mert más nem oldja meg helyettünk. Edző ide, edző oda, a játékosoknak ebben óriási felelőssége van”

– mondta a lefújás után Kálnoki-Kis Dávid.

Kálnoki-Kis Dávid (középen), a Honvéd kapitánya Forrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

A Budapest Honvéd a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában az utolsó előtti helyen álló Ajka csapatát fogadja a Bozsik Arénában, így Csertői Aurél egy kiesési rangadón mutatkozhat be a fővárosi csapat kispadján.