Vágólapra másolva!
Még mindig nem tudni, hogy hol játsszák le a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt, ám a legújabb információk szerint ismét a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion került képbe - jelentette a dsport.

Mégis Szófiában rendezik a bolgár-magyar Eb-selejtezőt?

A Bolgár Labdarúgó-szövetség sürgős "munkába" kezdett annak érdekében, hogy

Szófiában rendezhessék meg a találkozót,

mivel a plovdivi Hristo Botev stadion nem alkalmas a mérkőzés megrendezésére, mivel javítási munkálatokat terveznek. A kardzsali Arda Arénára is volt lehetőség, de a BFS-től nem érkezett hivatalos megerősítés arról, hogy ott játsszák a mérkőzést - írja a trud.bg.

Mégis a Vasil Levski stadionban rendezik a bolgár-magyar meccset? Forrás: NurPhoto via AFP/Hristo Rusev/NurPhoto/Hristo Rusev

Az is lehet, hogy szurkolókat is beengednek majd Nemzeti Stadionba, de

a lap szerint fennáll annak a reális lehetősége is, hogy egyáltalán nem kerül sor a mérkőzésre.

Így tértünk vissza Szófiához

Mint ismert, a magyar szövetség (MLSZ) még múlt hétfőn a honlapján számolt be arról, hogy a rendező bolgár szövetség (BFU) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját; illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

A tájékoztatásból kiderült: a BFU azt kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett - magyar idő szerinti - 20.45 helyett 18 órás kezdéssel.

Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.

A mérkőzést az eredeti elképzelés szerint egyébként Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Ez azóta már többször módosult, felmerült, hogy Kardzsali Arda Arénában lesz a befutó, de most újra Vaszil Levszki Nemzeti Stadion került képbe. Már csak az a kérdés, hogy mikor lesz már vége ennek a bohózatnak...