Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Eb-selejtező sorozatban a magyar válogatott Szófiában lépett pályára a bolgár csapat vendégeként. A találkozón Marco Rossi csapatának a pontszerzés is elég lett volna ahhoz, hogy bebiztosítsa szereplését a jövő nyári németországi Európa-bajnokságon. Az első félidő mozgalmasra sikeredett, ugyanis előbb egy magyar, aztán egy bolgár gólt hozott, az után egy brutális szabálytalanság miatt emberelőnybe került Marco Rossi csapata. A második félidőben aztán Kerkez Milost is kiállították, majd a 79. percben egy botrányos tizenegyessel megfordították a meccset a bolgárok. A találkozó azonban ismét drámai véget ért, ugyanis a hosszabbításban egy bolgár öngóllal a magyar csapat kiegyenlített, ezzel pedig matematikailag is kiharcolta az Eb-szereplést.

Történt ugyanis, hogy Kiril Deszpodov egy szóló végén betört a tizenhatoson belülre, kicselezte Nagy Ádámot, majd megtolta a labdát Szalai Attila mellett, aki erre összehúzta magát, a bolgár támadó azonban hatalmasat esett, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Deszpodov állt oda, és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt.

Dibusz Dénes rajta volt Kiril Deszpodov tizenegyesén, de hárítani nem tudott Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eset azért is volt egészen botrányos, mert az első félidőben majdnem kettős emberhátrányba kerültek a bolgárok. Ott akkor az történt, hogy a 39. percben egy labdaszerzés után Botka Endre kapura tört, azonban a tizenhatos vonala előtt elesett Ilia Gruev szorításában, amiért a játékvezető azonnal kiállította a bolgár játékost. A piros lapot azonban visszavonták, ugyanis a videóbíró-szobában úgy látták, hogy Botka feldobta magát, így a bolgár játékos maradhatott a pályán, a magyar védő pedig sárga lapot kapott műesésért.

Ha az első félidőben Botka Endre eseténél visszafújták a szabálytalanságot videózás után, akkor Deszpedov esésénél is vissza kellett volna, ugyanis Szalai Attila semmiféle kontaktust nem keresett a bolgár támadóval, akinek csak az volt a célja, hogy kiharcoljon egy tizenegyest.

Videón Botka Endre állítólagos műesése, amiért sárga lapot kapott. Ez pedig Kiril Deszpodov kiharcolt büntetője.