Vágólapra másolva!
A Montvai Tibor vezette Egerszalók kapott gól nélkül hódította el a 3. Kovács Péter-emléktorna trófeáját. A fináléban éppen Montvai Tibor gólja döntött az elsőség sorsáról a egerszalókiak javára a Bélapáti Ifjak ellen.

Már a harmadik Kovács Péter-emléktornát rendezték

„Petike" emléke előtt harmadszor tisztelegtek futballtornával a csapatok, ám Egerszalók és Mátraderecske után első alkalommal ott, ahol a hajdani szervező maradandót alkotott.

A 3. Kovács Péter-emléktorna győztese, az Egerszalók csapata Forrás: Kívés Bence

Noha bajnokság már nincs, de az egyszeri összejövetel bizonyítja, hogy milyen erővel bír(t) a felnémeti közösség. A hagyomány Tóth Gábor (Csita) jóvoltából folytatódott,

16 csapattal a mezőnyben, amelyen sok remek mérkőzést játszottak

- számolt be a tornáról a Heol.

Izgalmakban kiemelkedtek a TyeTye Kft.-Stáber Bau, SportSzelet, Szilasi és Barátai és Plútó SE alkotta C-csoport küzdelmei, majd a kieséses szakasz párharcai is bizonyították, hogy jó csapatok léptek pályára. A harmadik hely sorsa a gól nélküli rendes játékidő után büntetőkkel dőlt el a Szilasi és Barátai nevű csapat javára a Felnémet FC-vel szemben.

Montvai Tibor volt a döntő hőse

Az aranyérmes Egerszalók nemcsak elsőséget ünnepelhetett, de jogot nyert, hogy a Magyar Minifutball Bajnokság Kelet-Magyarországi Döntőjén történő részvételre. A döntő hőse a 45 éves Montvai Tibor volt, aki sok fontos gólt szerzett már életében és emlékezetes találatból is rengeteg akad. Az egerszalókiak

jelentős NB I-es múlttal büszkélkedő támadója ugyanis kupasikert érő góllal örvendeztette meg magát, társait és a szalókiak drukkereit.

"Nagyon szépen köszönöm minden csapatnak a részvételt, külön az Ostoros Old Boys gárdájának a beugró szerepe.

– értékelt a lapnak főszervező, Tóth Gábor. - Remélem, jövőre is ilyen létszámmal tudjuk majd újra tető alá hozni az eseményt. Méltán jár a gratuláció a győztes egerszalóki csapatnak, amely végig nagyszerű és fegyelmezett futballt bemutatva diadalmaskodott. Szuper teljesítmény volt, mint ahogy a csapat és egyéni díjazottak is megérdemlik az elismerést, nem beszélve támogatók és a segítők közreműködéséről" - tette hozzá.

Végeredmény:
1. Egerszalók
2. Bélapáti Ifjak
3. Szilasi és Barátai
4. Felnémet FC
Legjobb kapus: Prokaj Gábor (Egerszalók)
A torna legjobb játékosa: Érsek Martin (Bélapáti Ifjak)
Gólkirály: Tóth Tamás (Dodi-Balu Kft.) 6 gól
Nagy László-díj: Szilasi Milán (Szilasi és Barátai)
Puskás-díj: Kiss-Szemán Péter (Felnémet FC)
A döntő játékosa: Montvai Tibor (Egerszalók)