Vágólapra másolva!
Az év utolsó napja sem telt eseménytelenül a sportvilágban, ha esetleg lemaradt volna a legfontosabb, legérdekesebb történésekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke december 31-én megtartotta hagyományos évértékelő beszédét, amelyből kiderült, hogy nyáron világ- és olimpiai bajnokokkal erősít a fővárosi csapat.

Szoboszlai Dominik új riválist kapott, ugyanis Fabio Carvalho egyéves kölcsönszerződése lejárta előtt azonnali hatállyal visszatért az RB Leipzigtől a Liverpool labdarúgócsapatához.

Szoboszlai Dominik új riválist kapott Liverpoolban Forrás: AFP/Paul Ellis

A másodosztályú skót labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában az Arbroath együttese mindössze 15 játékossal utazott el a listavezető Raith otthonába, és végül a sérülések miatt Ally Adams kapust a mezőnybe kellett becserélni. Mint kiderült, ez pontszerzést és világhírt eredményezett, mert a kapus elképesztően nagy gólt lőtt a meccsen.

A francia Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának kapusa, Keylor Navas szívesen visszatérne korábbi sikereinek helyszínére, a Real Madridhoz. A Marca információi szerint sem Navas, sem pedig a kapus családja nem érzi olyan jól magát Párizsban, mint korábban Madridban, ezért aztán a Costa Rica-i válogatott focistának nem lenne ellenére, ha megkeresné őt a korábbi csapata.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi részletes interjút adott a 2023-as év végén, amelyben többek között arról is beszélt, hogy szerinte kik érhetnek fel a keretből hamarosan Szoboszlai Dominik szintjére.

Marco Rossi óriási népszerűségnek örvend a szurkolók körében Fotó: Csudai Sándor - Origo

33 éves korában meghalt az angol focista, Gemma Wiseman, aki az Egyesült Királyság válogatottjával bronzérmet nyert a 2016-os siket labdarúgó-világbajnokságon. Wiseman holttestére egy erdőben bukkantak rá hazájában, a Wilkinson Road közelében, Rackheath-ben, Norwich közelében.

Az országúti kerékpárban kétszeres egyéni időfutam-világbajnok Rohan Dennis az autójával elütötte a feleségét, a szintén egykori profi kerékpáros Melissa Hoskinst, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azokba később belehalt.