Vágólapra másolva!
Mint ismert, tegnap este az Operaházban rendezték meg az Az Év Sportolója Gálát, amelyen többek között fény derült arra, hogy a hazai sportújságírók a férfiaknál Szoboszlai Dominiket válaszották meg a legjobbnak.

Szoboszlai Dominik lett ismét a legjobb

Szoboszlai Dominik előbb a magyar válogatott csapatkapitányaként vette át a díjat, majd az egyéni trófeáért léphetett újra az Operaház színpadára;

2020 után másodszor végzett az élen a sportújságírók szavazásán.

Szoboszlai Dominik lett az Év férfi sportolója Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

A 23 éves középpályás a nemzeti csapat előző kapitányától, Szalai Ádámtól vette át a díjat.

"A 2023-as év több okból kifolyólag is eléggé emlékezetes marad számomra. A nyáron a Lipcsével sikerült megnyernem a második Német Kupámat, aztán pár hét múlva a Liverpoolhoz tudtam igazolni.

Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, az edzőimnek és mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy itt lehessek a színpadon, és megkapjam ezt a díjat" – fogalmazott Szoboszlai Dominik.

Szoboszlai Dominik sikerének a híre gyorsan eljutott Liverpoolba is

A sikerének a híre gyorsan eljutott Liverpoolba is, a 368 ezer követővel rendelkező The Anfield Talk X-csatorna percekkel a díjátadó után a „mi Szoboszlaink" megjegyzéssel büszkélkedett - vette észre Magyar Nemzet.

Gratulált a 380 ezer fős követői tábort felmutató Anfield Editon is.

A Watch LFC 214 ezer követőhöz jut el.

Szoboszlai Dominik maga is megosztott három fotót az Instagram-oldalán a gáláról, és

a bejegyzését két órán belül közel 100 ezren kedvelték. Csapattársai közül talán Ibrahima Konaté volt az első, Ryan Gravenberch pedig a második.

Ám afelől semmi kétség, ma délelőtt Liverpoolban már mindenki tudni fogja, milyen díjat nyert el tegnap éjjel Szoboszlai Dominik.