Vágólapra másolva!
A Liverpool Echo azt írja, hogy Szoboszlai Dominik, a csapat sérüléssel küszködő középpályása január 24-én, a Fulham elleni Ligakupa-elődöntő visszavágó mérkőzésén térhet vissza.

A magyar válogatott csapatkapitánya január elsején sérült meg a Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésén. A találkozó 64. percében le kellett cserélni Szoboszlait, aki a combhajlítóját fájlalta. Jürgen Klopp elmondta, Szoboszlai lecserélése tervszerű volt, ám egy perccel elkésett vele.

Szoboszlai Dominik kulcsjátékos lehet a visszatérése után Forrás: instagram.com/szoboszlaidominik

A 23 éves középpályás sérüléséről később elmondták, hogy nem komoly, Szoboszlai pedig az Év Sportolója gálán az M4 Sport kamerája előtt is hangsúlyozta, hogy közel a visszatérése.

Kezdek jobban lenni, az év első mérkőzése nem úgy sikerült, ahogy terveztem, de nem kell sok idő, és visszatérek” – mondta Szoboszlai, aki az idei szezonban 26 mérkőzésen négy gólt lőtt és három gólpasszt adott a Liverpool csapatában.

Jobb óvatosnak lenni, mert hosszú még a szezon. Nyilván egyetlen játékos sem szeret sérült lenni, meccseket kényszerűségből kihagyni.

Hála istennek hosszú ideig semmi problémája nem volt, bizonyos hullámokban pedig várható, hogy apróbb dolgok történnek” – ezt már a játékos ügynöke, Esterházy Mátyás mondta.

Szoboszlai Dominik másodszor kapta meg az Év Sportolója díjat Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

Szoboszlai játékára óriási szüksége lenne a Liverpoolnak, ugyanis a Tren Alexander-Arnold, a csapat legkreatívabb játékosa is kidőlt az Arsenal elleni FA-kupa meccsen, a védekező középpályás Endó Vataru az Ázsia-kupán vesz részt a japán válogatottal, míg Mohamed Szalah, a Liverpool leggólerősebb játékosa az Afrika-kupán szerepel az egyiptomi válogatott színeiben.

Még labda nélkül futottam, de hamarosan már labdával is megpróbálhatom óvatosan az edzéseket, kezdek jobban lenni” – mondta Szoboszlai a Nemzeti Sportnak adott interjúban, aki azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy már január 21-én, a Bournemouth elleni bajnokin pályára lépjen.

Igen, ez elképzelhető, de nem szeretnénk siettetni semmit. Inkább kihagyok még egy mérkőzést, ha ez kell ahhoz, hogy aztán ne sérüljek rá a korábbi húzódásra, és folyamatosan tudjak játszani”

– tette hozzá a 23 éves középpályás.