Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool edzője elmondta, hogy a január elején megsérült Szoboszlai Dominik felépült, vasárnap pedig már bevethető lesz a másodosztályú Norwich City elleni FA-kupa-mérkőzésen.

A magyar válogatott csapatkapitánya január elsején sérült meg a Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésén. A találkozó 64. percében le kellett cserélni Szoboszlait, aki a combhajlítóját fájlalta. Jürgen Klopp elmondta, Szoboszlai lecserélése tervszerű volt, ám egy perccel elkésett vele.

Szoboszlai Dominik vasárnap visszatérhet Forrás: AFP/Oli Scarff

A 23 éves középpályás visszatérését a Fulham elleni Ligakupa elődöntőjének visszavágójára jósolták, de a német szakember nem akart kockáztatni, így a szerda esti meccsre nem nevezte a magyar játékost. Klopp azonban a Liverpool csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Szoboszlai pénteken teljes értékű munkát fog végezni az első csapattal, vasárnap pedig bevetésre kész lesz a másodosztályú Norwich City elleni FA-kupa-mérkőzésen.

Van rá esély, hogy mindhárman visszatérnek vasárnap, de még nem mondom biztosra” – kezdte Jürgen Klopp, amikor Andy Robertson, Szoboszlai Dominik és Trent Alexander-Arnold visszatéréséről kérdezték.

Robertson fizikailag már készen áll, a Fulham ellen már a meccskeretben is benne volt és folyamatosan készül a csapattal. Holnaptól Dom is csatlakozik majd, így készen áll a játékpercekre.

Trentnél bizonytalanabb a helyzet, a héten nem edzett a kerettel. Ha holnap jobb állapotban lesz, akkor meglátjuk” – tette hozzá Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp nagyon bízik Szoboszlai Dominikban Forrás: AFP/Paul Ellis

A német edző nagy valószínűséggel nem fogja kezdőbe tenni Szoboszlait, ugyanis a Norwich City ellen nélküle is kötelező a győzelem, utána viszont a Liverpool a Chelsea-t fogadja a bajnokságban, majd az Arsenal vendége lesz az Emirates stadionban. Mindkét bajnoki mérkőzés kulcsfontosságú lehet a bajnoki versenyfutásban, így valószínűbb, hogy a magyar középpályás azokon a találkozókon fog komolyabb szerepet kapni.