Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Magyar Péter pártja azért jött létre, hogy elrejthessék az ellopott pénzt?

sajermariajudit, Sájer Mária Judit
Magyar Péter bizalmasa és anyósjelöltje négy évet ült fegyházban, mert átvert és meglopott idős embereket és másokat is.
Vágólapra másolva!
Sájer Mária Judit piramisjáték miatt négy évet töltött fegyházban, ahonnét nemrég jött ki. Mint ismert, Magyar Péter gazdasági vezetője egy bűnszervezet fontos tagjaként 1200 ember meglopásáért – mintegy nyolcmilliárd forint értékben – és gátlástalan átveréséért került a legsúlyosabb büntetés-végrehajtási intézménybe. A Magyar Nemzet emlékeztet, a nő egyébként Magyar Péter élettársának az édesanyja.
Vágólapra másolva!

 

Egy olyan, a bíróság által jogerősen pénzügyi maffiának, bűnszövetkezetnek nyilvánított szervezet vezető tagjaként tevékenykedett, amely végül hétmilliárd forintot tüntetett el a hatóságok és a meglopott emberek elől.

- írta Sájer Máriáról a lap.

A Tisza Párt alapítója is együttműködött a csalássorozatban
A Magyar Nemzet közölte, a Metropolnál jelentkezett károsultak most állítják és bírósági ítéletek is bizonyítják, hogy Deák Boldizsár, a Tisza Párt alapítója és Sájer Mária szorosan együttműködött a csalássorozatban. Egy beetető „étlapot” állítottak össze a fedezetként felkínált ingatlanokból, hogy minél több ember pénzét megszerezhessék. Az áldozatok közül többre személyesen nyomást gyakoroltak, hogy több pénzt adjanak át az értékes „fedezeti” ingatlanokért cserébe.

A károsultak a fényképek alapján felismerték őket, gyakran látták együtt a párost a budapesti Bankcenterben tartott „beetető” előadásokon.

A lap szerint amikor Magyar Péter politizálni kezdett, Sájer Mária volt az, aki felajánlotta neki a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, annak pénzügyi lehetőségeivel együtt. Szerintük Sájer pontosan ismerte ezeket, hiszen a bírósági ítélet szerint a legnagyobb összeget, több mint 400 millió forintot ő maga csalt ki az áldozatoktól. Ennek a pénznek is nyoma veszett, a mai napig hiába keresik a hatóságok. Úgy látják, Magyar Péter azonnal megláthatta a lehetőséget, hiszen nemcsak egy „üres” pártot, hanem pártkasszát is kereshetett, hogy legyen miből finanszíroznia hirtelen berobbantott politikai akcióit. Nem véletlen tehát az sem, hogy Magyar a csalássorozatban döntő szerepet játszó Sájerre bízta a szervezet pénzügyeit. Az eltűnt hétmilliárdot a mai napig keresik a hatóságok, és erős a gyanú a Metropol szerint, hogy a Tisza Párt eredetileg azért jött létre, hogy politikai szervezet mögé rejthessék az ellopott pénzt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről