Vágólapra másolva!
A teljes idényre leadta nevezését a Romeo Ferraris az április elején rajtoló FIA túraautó-világkupában. Az olasz csapat Origóhoz eljuttatott közelményében az áll, hogy két Alfa Romeo Giulietta TCR-rel indulnak a WTCC és a TCR International Series összeolvadásából létrejött tízfordulós bajnokságban.

"Boldogan jelentjük be, hogy autóinkkal ott leszünk a FIA WTCR rajtrácsán" - nyilatkozta Michela Cerruti, a Romeo Ferraris csapatmenedzsere.

Michela Cerruti biztos benne, hogy óriási show lesz a WTCR Forrás: Origo

Ez egy óriási előrelépés cégünk számára, mivel a TCR International Series két szezonja után most a FIA által felügyelt sorozatban folytathatjuk. Mindent megteszünk azért, hogy egy győztes csomagot rakjunk össze.

Az Alfa Romeo Giulietta TCR-ek két szezont futottak a TCR International Seriesben Forrás: Romeo Ferraris

Biztosak vagyunk benne, hogy a TCR autók bevetésével az eddigieknél izgalmasabb versenyeket és nagyobb show-t láthatunk


majd a pályákon, ami több nézőt is vonz majd a lelátókra."

Lassan érkeznek a nevek

A FIA WTCR április 7-8-án rajtol Marokkóban. Michelisz Norbert a Hyundai gyári pilótájaként, az olasz BRC Racing Team színeiben versenyez, csapattársa a tapasztalt olasz, Gabriele Tarquini lesz. Rajtuk kívül még mindig csak néhány név ismert a 26 autós mezőnyből, melynek helyei a promóter korábbi közlése szerint mind elkeltek. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a WTCC 2012-es világbajnoka, Rob Huff a Sébastian Loeb Racing Volkswagen Golf GTI TCR-jét vezeti majd, Mehdi Bennanival egy csapatban. A Comtoyou Racing Audi RS 3LMS-eket indít, az egyiket a belga Denis Dupont, a másikat a korábbi zengős pilóta, Aurélien Panis vezeti.