Vágólapra másolva!
Hétvégén a legendás Nordschleifére érkezik a túraautó-világkupa mezőnye. A WTCR eseményeit a Nürburgring 24 órás verseny betétfutamaiként rendezik. A Honda hat autóval lesz ott a pályán, ahol - ha csak Michelisz Norbert tavalyi hondás eredményeit nézzük - nagy esélye van a jó szereplésre a japán gyártónak.

Az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport fiatal francia versenyzője, Yann Ehrlacher folytatná a Hungaroringen megkezdett remek szériáját. "A Nordschleife a WTCR legnagyobb kihívása.

Yann Ehrlacher eddig a leggyorsabb hondás a mezőnyben Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@DPPI/LENORMAND GREGORY/Gregory Lenormand

A Hungaroring fantasztikus volt nekem és a csapatnak is, mindenki nagyon keményen dolgozott azon, hogy kihozzuk a maximumot a Hondából. A versenyzésben egymást váltják azok a hétvégék, amikor tudja az ember, hogy van esélye a győzelemre, és azok, amiken örülni kell minden egyes pontnak.

Meglátjuk, a németországi forduló milyen lesz nekünk."

Az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Hondáinak feküdt a Hungaroring Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@DPPI/LENORMAND GREGORY/Gregory Lenormand

Ehrlacher mellett az argentin Esteban Guerrieri, valamint a brit James Thompson is a német csapat egy-egy Honda Civic Type R TCR-ét vezeti majd a 25.7 km hosszú pályán. Az elképesztő rutin ellenére Thompsonnak teljesen új lesz a helyszín.

"Őrület, hogy több mint 25 éve vagyok autóversenyző, de még soha nem versenyeztem a Nordschleifén.

Az első élményem múlt héten volt, egy bérelt autóval mentem végig a pályán, elképesztő volt. Szimulátoron is megtettem már néhány kört, de az nem ugyanaz. Idő lesz, amíg képbe jövök, de nagyon várom."

James Thompson eddig csak bérautóval ment a Nordschleifén Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A Boutsen Ginion Racing színeit Benjamin Lessennes és Tom Coronel képviseli majd a Hondákkal.

Lesz egy fiatal szabadkártyás is, a 23 éves német Kris Richard, aki Tassi Attilához hasonlóan a KCMG Hondájával indul a Nürburgringen. "A legmagasabb szintre szeretnék eljutni a túraautózásban, ez a hétvégi lehetőség nagyon fontos lépés ehhez.

Ez a kedvenc pályám, mert iszonyú gyors, a rengeteg kanyar pedig alaposan próbára teszi a versenyzőt.

A WTCR idén nagyon magas színvonalon zajlik, de sikerült már itt nyernem ETCC-futamot, ráadásul a Honda erős autó. Elképesztően izgatott vagyok."

Kris Richardnak sikerült már nyernie a Nürburgringen Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@DPPI/LENORMAND GREGORY/Gregory Lenormand

Michelisz Norbert tavaly a TC1-es Hondával megnyerte az időmérőt, a főfutamon pedig második lett. Idén teljesen más technikával, a Hyundai i30 N TCR-ével indul a magyar versenyző. Biztató előjel lehet azonban, hogy pár hete, a Nürburgring 24 órás verseny hivatalos kvalifikációján épp a Michelisz autójával teljesen megegyező Hyundai futotta a kategóriacsúcsot a Nürburgringen: 9:03.206 alatt teljesítette Andreas Gülden a majdnem 26 km-es pályát.

Szavazzon!

Melyik gyártó autói szerepelnek jobban a Nürburgringen?

A most következő WTCR forduló programja a 24 órás verseny miatt rendhagyó lesz, mutatjuk:

Csütörtök, május 10.

11.30 - 12.10 első szabadedzés
12.30 - 13.10 második szabadedzés
15.30 - 16.10 első időmérő
19.45 - 20.20 első futam (3 kör)

Péntek, május 11.

17.35 - 18.15 második időmérő

Szombat, május 12.

11.00 - 11.35 második futam (3 kör)
12.20 - 12.55 harmadik futam (3 kör)

Az Origo a futamokat percről percre közvetíti.