Vágólapra másolva!
Hosszú idő után végre elégedetten hagyhatták el a soproni szurkolók a Káposztás utcai futballpályát, ugyanis a Sopron magabiztos diadalt aratott a Békéscsaba ellen a Borsodi Liga hetedik fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Az új tréner, Komjáti András irányításával megszerezte tehát első bajnoki győzelmét az utolsó helyen álló futballklub; jobban talán nem is sikerülhetett volna a szakvezető bemutatkozása.

- Elég nagy volt a hangzavar a lefújás után a csapat öltözőjében....
- Ez valahol érthető is, hiszen elég régóta nem nyertek meccset a fiúk, talán tényleg megszabadultak egy nagy lelki tehertől, és ezt ki is kellene használni. Nagyon kellett ez a sker! A vasárnap este az ünneplésé volt, "hurrá-hangulatra" azonban messze nincs ok, mostantól a Videoton elleni mérkőzésre kell koncentrálni - mondta a Sopron trénere.

- Az évad első soproni győzelme megszületett. Mi volt a döntő tényező a sikerben?
- Úgy gondolom, inkább az eredménnyel, mintsem a mutatott játékkal lehetünk a leginkább elégedettek. Azt a meccs előtt is mondtam, hogy a Sopron játékosállománya erősebb, mint a Békéscsabáé, és tulajdonképpen ez mutatkozott meg a pályán is. Amennyiben a szünet után a helyzeteknél jobban koncentrálunk, korábban is eldönthettük volna a mérkőzést.

- Nem lehet, hogy az ön által említett lelki teher volt az oka a sok kihagyott helyzetnek?
- Elképzelhető, de ezzel nem szabad foglalkozni. Mondom, most ez lekerülhet a vállukról, és talán e tekintetben lesz is javulás a következő mérkőzésen. Erre szükség is lenne, hiszen úgy gondolom, ami a Békéscsaba ellen elég, az korántsem biztos, hogy a fehérváriak ellen is elegendő lehet a három pont megszerzéséhez.

Botár László