Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hirtelen kórházba kellett szállítani az olasz védelmi minisztert

olaszminiszter
Guido Crosetto olasz védelmi miniszter
Vágólapra másolva!
Hirtelen rosszullét miatt sürgősen szállították kórházba kedd este Guido Crosetto olasz védelmi minisztert. Váratlan elgyengülés miatt kénytelen volt távozni a Legfelsőbb Védelmi Tanács üléséről, ahol a folyamatban lévő háborús konfliktusok helyzetének és alakulásának vizsgálata szerepelt a napirenden.
Vágólapra másolva!

A szerdai híradások szerint a tárcavezető a hirtelen ijedtséget követően megnyugodott, általános egészségi állapota stabil.  Nem ez volt az első alkalom, hogy rosszullét lepte meg a minisztert. Februárban is sürgős korházi beavatkozásra volt szüksége erős mellkasi fájdalmak miatt. 

A vizsgálatokat követően az orvosok enyhe szívburokgyulladást állapítottak meg nála, amely szerencsére nem okozott szívkárosodást. A 61 éves Crosettónak 2013-ban is voltak szív-egészségügyi problémái. Akkor a piemonti választókerületben vett részt egy választási kampány rendezvényen.

A Magyar Nemzet szerint a rosszullétét a túl sok cigarettával és a stresszel magyarázta. A sajtó beszámolója szerint a szerdai klinikai vizsgálások megerősítették, hogy újabb szívburokgyulladásról van most is szó, a jelenlegi azonban sokkal fájdalmasabb volt, mint az előző, de szívbetegség most sem alakult ki. A fájdalom akut fázisának elmúltával gyulladáscsökkentő terápiával, normál fertőzésként kezelik a szívburokgyulladást – számolt be a tárcavezető állapotáról Giuseppe Speziale professzor, a szívsebészeti osztály vezetője. 

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint Crosetto lemondta a szerdai és a csütörtöki tevékenységeit, de a délelőtti órákban eligazítás céljából megbeszélést tartott legközelebbi munkatársaival.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről