Már a mínusz második napon megvan az olimpia első meglepetése

Tokió, 2021. július 21. Svéd játékosok ünneplik góljukat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női labdarúgótorna G csoportjában játszott Svédország-Egyesült Államok mérkőzésen Tokióban 2021. júlus 21-én. Az ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik hazai és külföldi nézők nélkül, zárt kapuk mögött. MTI/EPA/Majama Kimimasza
Vágólapra másolva!
A tokiói olimpia hivatalos megnyitója csak július 23-án, pénteken lesz, azonban softballal és női labdarúgással már megkezdődtek a 32. nyári játékok. Az első napon rögtön bombameglepetés történt, ugyanis a svéd női labdarúgó-válogatott simán, 3-0-ra elintézte a négyszeres olimpiai bajnok amerikai nemzeti csapatot.
Vágólapra másolva!

A Tokiói Stadionban megrendezett mérkőzésen már a 25. percben megszerezték a vezetést a 2016-os riói olimpián ezüstérmes svédek. Jakobsson jobb oldali beadását szépen csúsztatta a kapuba a védőjét megelőző Blackstenius.

A második félidő elején is a jobban futballozó skandinávok találtak be, ekkor egy szöglet után a kapufáról visszapattanó fejest lőtte közelről a kapuba ugyancsak Blackstenius.

A svédek az i-re a pontot a 72. percben tették fel, ismét egy jobb oldali beadás után szereztek fejesgólt, ezúttal Hurtig révén.

Az Amerikai Egyesült Államok a legsikeresebb ötkarikás női együttes, már négyszeres bajnok, de svédek is éremesélyesként szerepelnek az olimpián, hiszen rióban ezüstérmesek lettek.

Ezen a mérkőzésen egyértelműen az északiaknak jött ki jobban a lépés, akik meglepetéssel felérő, 3-0-s győzelmet arattak az első csoportmeccsükön a sztároktól hemzsegő amerikai válogatott ellen, ráadásul megszakították ellenfelük 44 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.