Társoldalunk:

Újabb információ érkezett a tokiói olimpia helyszíne felé közelítő tájfunról

2021.07.26. 17:47

A tokiói olimpia helyszíne felé tartó tájfun július 27-én, kedden délután érhet partot Kelet-Japánban. Úgy tűnik, az eseményt nem fenyegeti reális veszély, a szervezők egyelőre nem végeztek módosításokat az ötkarikás játékok keddi programjában.

A 8. számú trópusi vihar várhatóan július 27-én, kedden délután ér partot valahol Kanto és/vagy Tohoku térségében, Kelet-Japánban. A tokiói olimpia szervezőbizottsága a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), a nemzetközi szövetségekkel és más érintett szervezetekkel együttműködve azon dolgozik, hogy amennyiben szükséges, a rossz időjárásra való tekintettel változtasson az esemény tervezett programján.

A közelgő trópusi vihar miatt vasárnap megváltoztatták az evezős és az íjászversenyek menetrendjét, hétfőn pedig úgy döntöttek, hogy a változó intenzitású hullámok miatt a szörfdöntőket július 28-áról 27-ére hozzák előre.

Jelenleg nem tervezik a július 27-ei, keddi versenyszámok menetrendjének módosítását. A szervezők természetesen továbbra is figyelemmel kísérik a legfrissebb időjárási információkat, hogy biztosítsák a játékokban résztvevők biztonságát.