Mikkel Hansen 12 góllal juttatta döntőbe a címvédő dán kézilabda-válogatottat az olimpián

Mikkel Hansen kézilabda olimpia
Denmark's centre back Mads Mensah Larsen (L) and Denmark's left back Mikkel Hansen celebrate their victory after the men's semifinal handball match between Spain and Denmark of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on August 5, 2021. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő dán válogatott jutott másodikként fináléba a tokiói olimpia férfi kézilabdatornáján.
Vágólapra másolva!

A riói ötkarikás győzelem után a 2019-es és a 2021-es világbajnokságon is aranyérmes dánok a csütörtöki elődöntőben négy góllal legyőzték az Európa-bajnoki címvédő spanyolokat.

Mikkel Hansen 12 gólt dobott az elődöntőben, és már 52 gólos az olimpián, amivel vezeti a góllövőlistát Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A találkozó legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 12 gól dobott a spanyolok kapujába. A dán legenda most is ugyanannyi alkalommal talált be a kétszeres Európa-bajnok ellen, mint januárban a vb-elődöntőben.

A skandináv csapat a szombati fináléban a 2016-ban is döntős franciákkal találkozik. Könnyen lehet, hogy ez a mérkőzés zárja le végérényesen azt a kérdést, hogy ki minden idők legjobb kézilabdázója: A dánoknál Mikkel Hansen, a franciáknál Nikola Karabatic pályázik erre a címre.

Kézilabda, férfi torna, elődöntő:
Dánia-Spanyolország 27-23 (14-10)
korábban:
Franciaország-Egyiptom 27-23 (13-13)

A szombati helyosztók programja (magyar idő szerint):
bronzmérkőzés:
Egyiptom-Spanyolország 10.00
döntő:
Franciaország-Dánia 14.00