Vágólapra másolva!
Négy nappal ezelőtt Dunaújvárosban randevúztak a felek, akkor a Dunaferr végig vezetve biztos, 29-21-es győzelmet aratott. Nagy Károly, a hazaiak trénere arról panaszkodott, hogy három kulcsembere - Jakab, Kökény és Dengi - is sérült, ráadásul Varga sem teljesen egészséges. A másik oldalon csupán Kuzmicsov hiányzott a Duna-partiak soraiból. A derbi vége 19-27 lett a Dunaferr javára.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás az 1-6. helyért
Cegléd KK - Dunaferr SE 19-27 (10-15)
Cegléd, 700 néző
vezette: Dobrovits, Tájok.
Cegléd: Cziráki - BENDÓ 9 (2), Hímer 1, Magyar 2, Lengyel 3 (1), Varga 1, Bucseszki 1. Csere: Erdélyi (kapus), Dávid, Norris 1, Laurencz 1 (1). Edző: Nagy Károly.
Dunaferr: STOCHL - Kertész 1, MARCINKEVICIUS 7, ROSTA M. 3, Kemény, Décsi, Bene. Csere: MOHÁCSI 9 (3), Tóth E. 3, TOMBOR 3, Mocsai, Törő 1. Edző: Ökrös Csaba.
Az eredmény alakulása: 8. p.: 3-5, 16. p.: 7-9, 23. p.:7-12, 37.p.: 11-18, 46. p.: 12-20, 55. p.: 16-24.
kiállítás: 4, ill. 16 perc
hétméteres: 7/4, ill. 4/3

Negyedórán keresztül tartotta lépést ellenfelével a Cegléd, ugyanis előbb 5-5, majd 7-7 is volt az állás. A folytatásban azonban egyre jobban összeállt a Dunaferr védkezése, Stocl kapus többször is bravúrosan hárított, a Mohácsi-Marcinkevicius duó pedig termelte a gólokat. Mire elérkezett a szünet, öt gól lett a különbség.

A fordulást követően tovább szigorította védekezését a vendéggárda, ekkor csúcsosodott igazából a magasság- és súlyfölényük. A hazaiaktól csupán a válogatott Bendó veszélyeztette a Dunaferr kapuját, a többiek még a helyzetekig sem igazán jutottak el. A hajrában már csupán a különbség volt kérdéses, meglehetősen simán, ismét nyolc góllal nyert a Dunaferr.

Nagy Károly (Cegléd): "Veszteségeink olyan nagyok, hogy azokat nem tudjuk megfelelően pótolni. Meglehetősen széteső játékot mutattunk, nagyon nehéz bajnoki hajrá elé nézünk."

Ökrös Csaba (Dunaferr): "Akaratunkat rá tudtuk erőltetni a házigazdákra, végig vezetve, biztosan nyertük a találkozót."

Varga Csaba

Ajánlat:

A férfikézilabda-NB I felsőházi állása

Korábban:

Dunaferr-siker a Cegléd ellen