Vágólapra másolva!
Az Euroligában szerepelt játékosokkal erősített a Diósgyőr nőikosárlabda-csapata, amelynek célja az Európa Kupában a továbbjutás az első körből.

A szerdai sajtótájékoztatón Honos Péter, a klubot működtető kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy egy plusz egy éves szerződést kötöttek a litván Agne Abromaitéval. A 24 éves, 188 cm magas kosaras franciaországi kitérő után a Lietuvos Vilnius együttesétől érkezik augusztus 15-én.

A másik újonc az amerikai Chana Perry. A 35 éves, 195 cm magas játékos az utóbbi években olasz csapatokban szerepelt, legutóbb a szintén euroligás Famila Schio együttesében. A 2001-2002-es idényben harmadik volt a legrangosabb női sorozatban a Parmával, Yolanda Griffith és DeLisha Milton csapattársaként. Egyetemi éveiben megválasztották az NCAA legjobbjának, és az Universiadén az amerikai válogatott tagjaként bronzérmet nyert. Perry egy évre írt alá, és október 1-jén csatlakozik a DKSK-hoz.

A csapat hétfőn kezdi az alapozást. Az Európa Kupában német, horvát és osztrák ellenféllel találkozik, és a cél a legjobb 24 közé kerülést jelentő első vagy második hely megszerzése.