Vágólapra másolva!
A TEVA-VasasPlaket a Kőér utcában győzte le 7-6-ra a Domino-BHSE együttesét a férfivízilabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén. A végig nagy elszántsággal, és akaraterővel játszó vendégek az első negyedben megszerzett előnyüket végig tartani tudták a sok hibával játszó piros-fehérek ellen, így az angyalföldiek 1-0-ra vezetnek a három győzelemig tartó párviadalban.

férfi ob I, döntő, 1. mérkőzés:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 6-7 (1-2, 2-2, 1-1, 2-2)
Kőér u., 400 néző
v.: ifj. Juhász Gy., Petik A.
gól: Szívós 3, Bárány, Benedek, Székely, illetve Varga Dániel 2, Steinmetz B. 2, Tóth M. 2, Varga Dénes
ötméteresek: 1/0, illetve -

Nagyon bekezdett mindkét együttes a mérkőzés elején, és Varga Dániel góljával már az első percben megszerezte a vezetést a Vasas. Ezt követően Benedek és Varga Dénes is betalált, majd hosszú perceken keresztül ádáz csata zajlott a medencében, ahol Benedek egy perccel a vége előtt ötméteresből egyenlíthetett volna, de Nagy Viktor parádés védéssel ütötte ki a felső sarokba tartó lövést (1-2).

A második nyolc percben tovább folytatódott a hazaiak vesszőfutása, akik rengeteg ziccert hagytak kihasználatlanul, és ez meg is bosszulta magát. Tóth Márton második találata után már kétgólos vezetéshez jutottak az angyalföldiek, de Szívós utolsó percben szerzett bombájával egy gólra csökkentette a különbséget a szünetre (3-4).

A fordulás után Steinmetz Barna találata lohasztotta le az egyenlítésről álmodozó Honvéd-szurkolók kedvét, így ismét két góllal vezetett Földi László csapata. A Domino előtt több kecsegtető lehetőség is adódott, azonban vagy rosszul céloztak Birosék, vagy a szenzációs formában védő Nagy Viktor tudott menteni, de Bárány zseniális húzása után még mindig nyílt maradt a küzdelem (4-5).

Forrás: MTI

Nagy Viktor (piros sapkában) óriási formában ügyködött a Vasas kapujában

Izgalmakban nem volt hiány az utolsó negyedben sem, hiszen, Szívós korai góljával hosszú idő után ismét döntetlen volt az eredmény. A Vasas azonban előbb Steinmetz Barna révén szépen kijátszott emberelőnyös helyzetből, majd Varga Dániel révén a hazai játékosok hibáját kihasználva szabaddobásból talált be, így fel volt adva lecke a Honvédnak.

Szívós ugyan még két perccel a vége előtt felhozta egy gólra csapatát, de ezt követően a döntő szituációkban hibáztak Kovács István játékosai, ezért angyalföldi siker született a finálé első összecsapásán (6-7).

A Brendon-Fenstherm-ZF-Eger jutott lépéselőnyhöz a harmadik helyért zajló párharcban, miután a szombat esti, első mérkőzésen vendégként nyert a Szeged-Beton VE ellen.

A 3. helyért, 1. mérkőzés:
Szeged-Beton VE - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 8-11 (1-4, 2-2, 3-2, 2-3)
legeredményesebb góldobók:
Komlósi 3, Monostori 2, illetve Nyéki 3, Kiss Cs., Mackeben 2-2

A tavalyi bajnokság harmadik és negyedik helyezettjének két nyert mérkőzésig tartó vetélkedésében a Szeged nem tudott élni a hazai medence kínálta előnnyel, ennél fogva jócskán csökkent az esélye, hogy ismét övé legyen a bronzérem.

Az egriek vitézül bekezdtek, jellemző, hogy 2-1-es vezetésüknél volt a legszorosabb az állás, mert a meccs folyamán később egyszer sem tudott két gólnál közelebb zárkózni a hazai együttes. A bronzcsata második összecsapását kedden (19 ó) játsszák a csapatok, immár Egerben.

Az ob I harmadik helye jogot biztosít birtokosának arra, hogy - a bajnokhoz és az ezüstérmeshez hasonlóan - indulhasson az Euroliga, az első számú kontinentális sorozat 2007/08-as kiírásában.

További eredmények:
az 5. helyért, 1. mérkőzés:
PVSK-Fűszért - FTC-Aprilia 8-7 (3-1, 3-3, 1-1, 1-2)

a 7. helyért, 1. mérkőzés:
BVSC - UTE-Óbuda-Újlak 11-12 (3-2, 3-3, 3-3, 0-1, 1-1, 1-2) - hosszabbítás után

a 9. helyért, 1. mérkőzés:
Szolnoki Főiskola VSC - OSC-Opus-Via 11-9-nél, 50 másodperccel a vége előtt félbeszakadt, mert Bíró Attila, a vendégek trénere Hollói Tamás, a szolnoki klub elnökének tájékoztatása szerint rátámadt a zsürire, miután piros lapot kapott a játékvezetőktől. A szakember elkezdte verni a zsüriasztalt, mire a bírók lefújták a meccset.

Szentgyörgyi Ferenc, a versenybíróság elnöke elmondta, hogy a testület hétfő délelőtt foglalkozik a történtekkel és gyorsított eljárásban hozza meg döntését. A hétfői határozat kihirdetéséig a találkozónak nincs végeredménye.

a 11. helyért, 1. mérkőzés:
Legrand-Szentesi VK - Neptun VSC 17-5