Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott 6-0-ra kikapott a finn csapattól világbajnoki felkészülési mérkőzésen pénteken, Miskolcon.

Eredmény:
Magyarország - Finnország 0-6 (0-0, 0-3, 0-3)
gól:
Kerman (25., 34., 48.), Vahalahti (32.), Lehtonen (41.), Hietanen (43.)

A két válogatott csütörtökön is találkozott egymással - története során először -, akkor a magyarok büntetőkkel nyertek 4-3-ra. Az egy nappal korábbihoz képest ezúttal kimaradt a csapatból többek között a győztes gólt szerző Palkovics, valamint a 94,2 százalékkal védő Szuper és a vállsérülés miatt nyolc-tíz napot kihagyni kényszerülő Kovács.

Nem volt Miskolcon Pat Cortina szövetségi kapitány sem, aki müncheni klubjával játszik a feljutás szempontjából fontos összecsapást. A helyi csarnok mennyezetére felkerült a múlt kedden elhunyt ifj. Ocskay Gábor 19-es számú válogatott meze.

Az első harmadban főleg a vendégek veszélyeztettek, ám Hetényi remekül védett. Az igazsághoz tartozik, hogy a finnek egyszer betaláltak, de a pakk olyan gyorsan vágódott ki, hogy a bírók ezt nem érzékelték, csak a televíziós felvételből derült ki, bizony ez gól. A magyarok ritkán jutottak el a vendégek kapujáig.

A második harmadban annyi változott, hogy az északiak kihasználták helyzeteiket. Kerman és Vahalahti emberelőnyben, aztán előbbi még azonos létszámnál is eredményes volt.

A záróharmad 40. másodpercében Lehtonen lőtt bődületesen nagy gólt a bal alsó sarokba, két perc múlva pedig Hietanen a jobb felsőbe zúdította a korongot. Később Kerman mesterhármast ért el. A hajrában volt esély a becsületgól megszerzésére, de kimaradt a ziccer.

A vb-felkészülés folytatódik: hétfőn és kedden Káposztásmegyeren az olimpiai résztvevő, vb-nyolcadik norvég alakulat lesz az ellenfél. Április 22-én a címvédő Oroszország elleni csata zárja a sort. A svájci vb április 24-én kezdődik.