Vágólapra másolva!
4532 plüssállatot dobtak be a jégre a szurkolók a csütörtöki, fergeteges hangulatú finnek elleni győztes jégkorongmérkőzés első magyar gólja után. A játékokat Kangyal Balázs, Svasznek Bence, Majoross Gergely, Fodor Szabolcs és válogatott játékos társaik, valamint Ocskay Gábor húga személyesen adták át három gyermekklinika kis betegeinek.

A Budapest Sportarénában megrendezett Magyarország-Finnország jégkorong-mérkőzésen Fodor Szabolcs (Alba Volán) első harmadban lőtt gólja után hullottak a macik a jégpályára. Az előre meghirdetett forgatókönyvnek megfelelően ugyanis ekkor repülhettek a beteg gyermekeknek szánt plüssállatok a jégre, pontosan 4532 darab. A játékállatok között az apró plüss nyuszitól a hatalmas Micimackókig mindenféle előfordult, így a csecsemőtől a tizenévesig minden korosztály örömét lelheti az ajándékban.

A jótékonysági akciót a Magyar Jégkorong Szövetség hetekkel a mérkőzés előtt kezdte el szervezni amerikai minta alapján, az itthon úttörő miskolci példa hatására. "Abban biztosak voltunk, hogy a Pannon Hoki Gála sikeres lesz, de azon magunk is meglepődtünk, mennyi plüssállat gyűlt össze" - mondta el Méhn Imre, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke. "A szurkolóknak a fantasztikus biztatás mellett azt is köszönjük, hogy magukénak érezték az akciót, és személyesen is hozzájárultak a beteg gyermekek gyógyulásához. Az ő mosolyuk nekik is szól."

"A Heim Pál Gyermekkórház minden munkatársa rendkívül fontosnak tartja, hogy az itt gyógyuló gyerekek minél hamarabb és a lehető legkevesebb rossz élménnyel, egészségesen térhessenek haza szüleikkel" - mondta el Buncsik Ildikó, a kórház kommunikációs és PR vezetője.

"Az itt dolgozók mindent megtesznek, hogy gyermekbarát környezetet biztosítsanak a kis betegeknek. A játék ebben a korban nagyon fontos, különösen, amikor betegek a gyermekek. A most ajándékba kapott kedves kis plüssállatok segítenek a gyógyulásban. Remek kezdeményezésnek tartjuk és örülünk annak, hogy mi is a kiválasztott kórházak között lehettünk."

Forrás: [origo]

A macikból a Heim Pál Gyermekkórház mellett bőven jutott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a SOTE 1. számú Gyermekklinika kis betegeinek is. Utóbbiban szombat délután a válogatott játékosok mellett Ocskay Gábor húga is meglátogatta a gyermekeket. Az Ocskay család kifejezett kérése volt, hogy a nemes célra való tekintettel a tragédia ellenére se maradjon el a segítő szándékú örömünnep.

"Leírhatatlan az a szeretet és támogatás, amit napok óta kapunk a szurkolóktól és a szövetségtől" - mondta el Ocskay Zsuzsanna. "Tudom, hogy Gábor is egyetértett a plüssmacis jótékonysági akcióval, és ezzel a látogatással az ő szeretetét is elvihettük a gyermekekhez."

Forrás: [origo]

"Fantasztikus volt látni a gyermekek arcán a meglepetést és a mosolyt" - nyilatkozta Fodor Szabolcs, az első magyar gól szerzője a szombati átadáson. "Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is meghatódnának, ha látnák, mekkora örömöt szereztünk a gyermekeknek."

"A csütörtöki győzelem és a kórházi látogatás is meghatározó élmény volt számomra. Én magam is apuka vagyok, így tudom mekkora boldogság, amikor egy kis beteget sikerül felvidítani" - mondta el Kangyal Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya. "Ahányszor ránézek a gyerekekre, mindig az jut eszembe, hogy talán belőlük is nagy hokis lesz egyszer."