Vágólapra másolva!
Már három meghatározó légiósát kényszerül nélkülözni a rájátszás bronzcsatájában a Szolnoki Olaj KK kosárlabdacsapata, miután a csapat NBA-t is megjárt amerikai bedobója sérülései miatt hazautazik.

A klub vezetőségének közleménye szerint Darius Rice csütörtökön megállapodást írt alá, mely szerint térd- és talpsérüléseinek gyógykezelésére hazarepül az Egyesült Államokba. A játékos péntekén már távozik is Szolnokról - áll a nyilatkozatban.

Az idény elején még bombaerős kerettel rendelkező Szolnok így mindössze két légióssal kénytelen nekivágni a két nyert mérkőzésig tartó bronzcsatának, melyben az Atomerőmű SE - MJUS-Fortress Körmend párharc győztesével találkozik majd.

A 208 centis, 3-4-es poszton bevethető erőcsatár immár a csapat harmadik légiósa, aki ebben a szezonban hasonló okokból és "forgatókönyv" alapján távozik Szolnokról. Korábban az Olajjal bajnoki címet és kupát is nyert amerikai irányító, Thomas Kelley, majd a helyettesítésére az átigazolási szezon végén érkezett, ám egy edzésen ujjsérülést szenvedett honfitársa, Kammron Taylor is idő előtt köszönt el a csapattól.

Darius Rice az idei szezont megelőzően játszott már a kínai, a venezuelai és a Puerto Ricó-i bajnokságban is. A 2006/2007-es idény során pedig három meccsen pályára lépett az NBA-ben szereplő Cleveland Cavaliers játékosaként.