Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott öt emberelőnyös góllal 5-2-re nyert a világ élvonalához tartozó francia csapat ellen a székesfehérvári Telenor Hoki-kupa szombati fordulójában.

Eredmény, Telenor Hoki-kupa, 2. forduló:
Magyarország - Franciaország 5-2 (2-2, 3-0, 0-0)
gól:
Fekete (8., 31.), Magosi (16.), Sofron (28.), Ladányi (34.), illetve Hecquefuille (14., 17.)

Az első nap két vesztese közül a magyar csapat kezdett jobban, emberelőnyben Fekete pontos kapáslövése talált utat a kapuba. A világ élvonalához tartozó franciák ritmust váltottak, és ugyancsak létszámfölényben nem hibáztak. Erre is volt válasz: a hazaiak kettős emberelőnyben Magosi révén vették vissza a vezetést. Hecquefuille még a szünet előtt megint villant, és így 2-2-vel vonultak pihenőre az együttesek.

A második harmadban két francia játékost, Tardifot és Rousselt is végleges kiállítással sújtotta az osztrák bíró hátulról palánkra lökésért. Ez megpecsételte a vendégek sorsát. Fekete, Sofron és Ladányi is gólra váltotta az emberelőnyöket. Közben azért Hetényinek is volt dolga, a magyar kapus azonban ezúttal mindent fogott, és olykor bravúrra is szüksége volt.

A folytatásban a védekezésre és az emberhátrányok kibekkelésére összpontosított a magyar válogatott, és ezt sikerrel tette.

A riválist utoljára 2001. április 19-én sikerült legyőzni, a grenoble-i divízió I-es vb-n 3-1-re.

A nap másik mérkőzésén:
Ausztria - Japán 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Az állás:
1. Ausztria 6 pont
2. Magyarország 3 (7-6)
3. Japán 3 (4-6)
4. Franciaország 0

A vasárnapi program:
12.30: Franciaország - Japán
16.00: Magyarország - Ausztria