Vágólapra másolva!
Elszakadt egy szalag a magyar vízilabda-válogatott kapusa, Nagy Viktor csuklójában a Románia elleni Világliga-meccs bemelegítésekor. Úszógipszet kaphat, várhatóan néhány hetet kell majd kihagynia.

Nem edz a Komjádi uszodában készülő csapattársaival a válogatott első számú kapusa, Nagy Viktor. A csapat a hétvégi Volvo-kupára készül, Nagy viszont sérülés miatt nem állhat Benedek Tibor rendelkezésére.

"Még nem tudni, hogy mennyire komoly ez a sérülés. A románok elleni Világliga-meccs előtti bemelegítésnél volt egy rossz lövés, amit védtem, s eléggé megfájdult a kezem. A második negyedre már rosszul éreztem magam, émelyegtem, fájt a csuklóm, aztán már a labdát sem tudtam megfogni" - mondta Nagy a válogatott honlapjának.

"Fájt is, és gyakorlatilag meg se bírtam mozdítani a csuklómat. Először egy félmegoldással, fáslival rögzítettem gipszet rá, mert MR-vizsgálatra csak később kaptam időpontot. Ezen kiderült a szalagszakadás ténye, de az még nem, hogy teljes vagy részleges szakadásról van szó. Dr. Gábor Antal, a csapat orvosa azzal biztat, hogy valószínűleg nem kell műteni. Szerdán tér haza külföldről az a specialista, aki kimondja majd a végső szót, bízom abban, hogy olyan megoldást talál, aminek segítségével a legrövidebb idő alatt meggyógyulhatok."

A kapus arra számít, hogy úszógipszet kap, amivel bizonyos szinten edzhet majd, de védeni néhány hétig biztosan nem fog tudni.

A válogatott keret:

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas).