Megtagadta a pályára lépést a világbajnok kapus

Mayssa Pessoa, kézilabda
UNITED KINGDOM, London : Brazil's goalkeeper Mayssa Pessoa tries to make a save during the women's preliminary Group A handball match Russia vs Brazil for the London 2012 Olympics Games on August 3, 2012 at the Copper Box hall in London. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Öt fordulóval a hazai bajnoki rajt után, és egy hónappal a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek megkezdése előtt teljes a káosz a román női kézilabdabajnok háza táján. A CSM Bucurestinél állítólag pénzügyi problémák vannak, a hét elején menesztették a dán edzőt, a pénteki, zilahi bajnokin pedig a brazil világbajnok kapus, Mayssa Pessoa megtagadta a pályára lépést.

Hiába nyerte meg ötödik idei bajnokiját is a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata a hazai bajnokságban, a Digisport.ro értesülése szerint a pénteki, zilahi 37-23-as győzelemhez egy kisebb botrány is társult.

Ugyan a mérkőzésre bemelegített Mayssa Pessoa, azonban a bukarestiek brazil kapusa, a 2013-ban világbajnoki aranyérmet szerzett játékos a kezdés előtt közölte, nem vállalja a játékot. Állítása szerint a klub komoly pénzzel tartozik neki, és már a román szövetségnél is feljelentést tett.

Mayssa Pessoa Forrás: AFP/Javier Soriano

A CSM Bucurestinél a héten egyszer már történt jelentős esemény: a klub a saját honlapján bejelentette, hogy megváltak a világbajnok és Európa-bajnoki bronzérmes orosz beállóstól, Jekatyerina Vetkovától, de közös megegyezéssel távozott Mette Klit edző is.

A dán edzőnő 2014-ben került a csapat élére, irányításával az előző szezonban aranyérmet nyert és kupadöntőt játszhatott a csapat.

A jelenlegi keret elképesztően erős, a minőséget tekintve akár a Bajnokok Ligája-győzelemre is esélyes lehetne a klub. Meghatározó román válogatott játékosok (Aurelia Bradeanu, Oana Manea, Iulia Curea) mellett ott van a csapatban három brazil világbajnok, Mayssa Pessoa, Ana-Paula Rodrigues, Deonise Fachinello, a horvát kapus, Jelena Grubisic, a spanyol szélső, Carmen Martín-Berenguer, illetve két-két dán és svéd klasszis - Maria Fisker, Line Jörgensen, illetve Linnea Torstenson és Isabelle Gulldén - is.

Az elmúlt években akadt már példa arra, hogy román női klubok a túlköltekezés miatt csődbe jutottak, így járt annak idején a román Rulmentul Brasov és az Oltchim Valcea is.