Lebukott a gimis kosársztárnak hitt vénember

jonathon nicole
Jonathon Nicole (j) egy kicsit megszépítette az évei számát
Vágólapra másolva!
A kanadai hatóságok letartóztatták az ontariói Windsor High katolikus középiskola sztárkosarasát, Jonathon Nicolát, aki hazudott kicsit az életkoráról. 

A 203 centis kosaras elmondása szerint Dél-Szudánból menekült Kanadába, és mintegy 6 hónapig tartott, mire minden szükséges dokumentációt megszerzett az ösztöndíjához és a letelepedéséhez.

Jonathon Nicole (j) egy kicsit megszépítette az évei számát Forrás: windsorstar.com

Az ügyintézésben a UPlayCanada.com volt segítségére - a szervezet segíti a különböző önkéntes- vagy sportiskolai programokba jelentkező fiatalok kanadai beilleszkedését.

Jonathon Nicole a profilja szerint egy 17 éves kosárlabdázó, aki érkezésekor azt mondta: "nagyon örül, hogy a csapatban játszhat, és köszöni mindenkinek, aki ebben segítette".

Játékával nem is okozott csalódást, sőt igazi sztárrá vált, ugyanakkor akadt egy kis probléma: Nicole-ról hamarosan kiderült, hogy nem egy érettségire készülő tini, hanem valójában 30 éves meglett férfi, emiatt a kanadai bevándorlási hivatal illetékesei rövid úton őrizetbe is vették.

Az iskola nem kívánta kommentálni, miért nem tűnt fel neki, hogy a játékos szinte kétszer annyi idős, mint ahogy azt állítja.