Átalakította a vízilabdás versenynaptárat a nyári budapesti vizes világbajnokság

VARGA Dénes
Budapest, 2021. november 30. A ferencvárosi játékosok, balra Varga Dénes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a negyedik fordulóban, az FTC-Telekom Waterpolo és a szerb Novi Beograd mérkőzés előtt a fővárosi Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2021. november 30-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Budapestre került idei vizes világbajnokság miatt az Európai Úszó Szövetség (LEN) módosította a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának menetrendjét, és előbbre hozta a belgrádi nyolcas döntőt.

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség tájékoztatása szerint a sorozat végjátéka június 2. és 4. között lesz a szerb fővárosban. Eredetileg június 30-tól július 2-ig lett volna, de már korábban június közepére tették, és most még korábbra helyezték át.

A Fradi is érdekelt a vízilabda Bajnokok Ligájában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Bajnokok Ligájában a Ferencváros és az OSC képviseli a magyar színeket, előbbi a harmadik, utóbbi a negyedik helyen áll csoportjában.

A vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) hétfőn jelentette be, hogy Magyarország idén június 18. és július 3. között világbajnokságot rendez. Eredetileg ennek a viadalnak 2021-ben Fukuoka lett volna a házigazdája, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, majd múlt kedden jelezték, a pandémia miatt csak 2023 nyarán tartják meg az eseményt.

A nemzetközi szövetség a 2022-es budapesti vb-ről hozott döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.