Amerikai válogatott kosarassal is erősít a pécsi csapat

Red Bull USA Basketball 3X Nationals GettyImageRank2 Horizontal SPORT BASKETBALL
SPRINGFIELD, MASSACHUSETTS - JUNE 13: Cierra Burdick of Force 10 heads for the net as Payton Verhulst of Louisville defends during the Red Bull USA Basketball 3X Nationals at Naismith Memorial Basketball Hall Of Fame on June 13, 2021 in Springfield, Massachusetts. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ivana Katanic és Cierra Burdick személyében szerb és amerikai légióst szerződtetett a női kosárlabda NB I-ben negyedik NKA Universitas PEAC.

A klub hétfői tájékoztatása szerint a 23 éves Katanic a nyáron a szeptemberben Ausztráliában sorra kerülő világbajnokságra készül. A 180 centis kosaras az előző idényt az Európa Kupában is szerepelt, belga bajnok Basket Mechelennél töltötte.

"Azért döntöttem a Pécs mellett, mert a magyar egy nagyon erős bajnokság, és csapatunk az Európa Kupában is játszik majd. Jovan Gorec vezetőedzőt személyesen is ismerem, az U16-os szerb válogatottban volt a trénerem" - jelentette ki Katanic.

A 28 éves, 188 cm magas Cierra Burdick az amerikai 3x3-as válogatott tagja, és a francia bajnoki döntős Lyontól szerződött Pécsre.

Cierra Burdick (labdával) minden bizonnyal komoly erősítés lesz a pécsiek számára Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Elsa

"Örültem a megkeresésnek, és tetszett, hogy magas célokat fogalmazott meg a vezetőség. Nem jártam még Magyarországon, de ismerős számomra több játékos és csapat is" - mondta Burdick, aki U19-es világbajnok volt, profiként kosárlabdázott Izraelben, Olaszországban és Oroszországban, a WNBA-ben pedig a Los Angeles Sparksot és Atlanta Dreamet erősítette.

A PEAC a hónap elején jelentette be, hogy a szerb Jovan Gorec lett a csapat vezetőedzője, és a szerb szakember munkáját másodedzőként a korábbi legendás pécsi játékos, Iványi Dalma segíti.