Vágólapra másolva!
A Falco KC kikapott a spanyol Malaga vendégeként szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, így már nem juthat tovább a csoportjából a 16 közé.

A magyar bajnok két hete 1/3-ra rontotta győzelmi mérlegét, mivel hazai pályán kikapott a görög Periszteritől. Az ötödik játéknapon még nehezebb feladat várt Milos Konakov vezetőedző tanítványaira, ugyanis a 3/1-gyel éllovas Malagához látogattak, amelytől októberben 87-78-ra kikaptak az Arena Savariában.

Az A csoportban sereghajtó vasiak már a nyitónegyedben tetemes hátrányba kerültek Andalúziában, a folytatásban pedig csakhamar 15 pontra nőtt a különbség. A magyar válogatott alapembere, Perl Zoltán kiemelkedett társai közül, de a nagyszünetben így is 45-27 volt az állás.

Perl Zoltánék már nem juthatnak tovább a BL-ben Forrás: MTI/Katona Tibor

Térfélcsere után sem változott a játék képe, az utolsó felvonás már 62-41-ről indult, és a Falco végül sima vereséget szenvedett.

A magyar csapat legjobbja Perl lett 16 ponttal.

A mérlegüket 1/4-re rontó szombathelyiek a csoportkör december 19-én esedékes zárásán a Le Mans-t fogadják. A 3/2-vel álló franciákat már nem tudják megelőzni - mint ahogy a 4/1-nél tartó Malagát sem -, a Periszterit pedig legfeljebb csak utolérhetik 2/4-es mutatóval, de mivel az egymás elleni meccseket a görögök nyerték, a Falco már biztosan negyedik lesz, és nem juthat tovább.

A csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé kerülnek, míg a másodikok és harmadikok januárban úgynevezett play-in tornát vívnak párokba rendezve, az egyik fél második sikeréig. A negyedikek számára véget ér a BL-szezon.

Eredmény, 5. forduló, A csoport:
Malaga (spanyol) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 88-65 (22-14, 23-13, 17-14, 26-24)
a magyar csapat legjobb dobói: Perl 16, Tiby 11, Pongó 10