Vágólapra másolva!
Pálinger Katalin, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke szerint olyan küzdéssel, mint amit a nemzeti csapat hétfőn a horvátok legyőzése során tanúsított a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, bármit el lehet érni.

Irány az olimpiai selejtező

A magyar válogatott a tizedik helyet szerezte meg a vb-n, ezzel kiharcolta a részvételt az áprilisi olimpiai selejtezőtornára, amelyen Japánnal, Kamerunnal és azzal a legjobb európai csapattal csap össze, amely nem szerez a vb-ről párizsi indulási jogot. A négyesből az első két helyezett jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.

A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 23-22-re győztek a horvátok ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az MKSZ alelnöke kiemelte: a vb-helyezés a viszonylag legkönnyebb selejtezős pozíciót jelenti.

"Nem így készültünk, sok tanulsága van ennek a világbajnokságnak, amit elemezni kell, tanulni belőle és profitálni. Ezeknek a fiatal játékosoknak minden elvesztett és megnyert meccs rendkívül sokat hozzátesz a karrierjéhez. Nagyon örülök, hogy ez lett a vége,

- mondta az MTI-nek Pálinger, aki úgy fogalmazott: le a kalappal a lányok előtt.

Pálinger Katalin: Ekkora szívvel bármit el lehet érni

"Bízom benne, hogy ez nekik is megadja azt a hitet, hogy

ilyen küzdéssel és ekkora szívvel bármit el lehet érni." - hangsúlyozta.

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke Fotó: Hajdú D. András - Origo

Mint mondta, a női kézilabdában, ahogy magában az egész sportágban, bármi benne van.

A remekül védő csapatkapitányra, Böde-Bíró Blankára is kitért a játékosként olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok egykori kapus.

"Nem attól világklasszis valaki, hogy hány százalékkal véd, hanem hogy amikor a legjobban kell, akkor kiemelkedő.

Mindig kritikus szemmel figyelem, most nemcsak a védései, hanem az egész testbeszéde, a kommunikációja, az attitűdje magasan világklasszis volt. Nagyon büszke vagyok rá és nagyon-nagyon boldog" - fogalmazott Pálinger Katalin.