Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 30-20-ra legyőzte Szenegált az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban. A találkozó után a magyar csapat szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir értékelte a látottakat.

Súlyos sérülés miatt keserédes a győzelem

A magyar válogatott hozta a kötelezőt Szenegál ellen, és a vártnál is simább győzelmet aratott, ám a siker ellenére nem volt felhőtlen a szövetségi kapitány örömre, mivel aggodalmát fejezte ki Szemerey Zsófia miatt, aki rögtön a beállása után ütközött az egyik szenegálival, majd le kellett támogatni a pályáról, azóta pedig már kórházba is szállították.

– fogalmazott a magyar kapus állapotával kapcsolatban Golovin Vlagyimir.

Golovin Vlagyimir nem volt felhőtlenül boldog Szenegál legyőzése után Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nagyon örülök, hogy amit elterveztünk azt sikerült megvalósítani. A félidő végén egy kicsit támadásban kapkodtunk, védekezésben nem tartottuk úgy Szenegált. Összességében örülök a győzelemnek, de sajnos a Zsófi miatt így fájó. Nem gondoltam arra, hogy jön a hullámvölgy, vannak még mérkőzések előttünk, ezért próbáltuk pályán tartani azokat, akik jól játszottak. A következő meccsekig tudjuk, hogy miben kell még javulnunk" - mondta az M4 Sport kamerái előtt a magyar kapitány.

Golovin Vlagyimir a félidő derekán frissített együttesén, amelynek támadásban statikusabbá vált a játéka, és kettős emberhátrányban is volt, amikor Szenegál öt gólra zárkózott fel.

"Nem ijedtem meg, azt tudtam, hogy a lányok a mai napon mindent megoldanak és sikerrel veszik az akadályt, mert nagyon koncentráltak voltak és ennek köszönhető az idézőjeles könnyű győzelem, de nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy így sikerüljön" - fogalmazott a kapitány.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!