Vágólapra másolva!
Kínosan zárult a horvát férfi kosárlabda-válogatott olimpiai selejtezője. A csapat az athéni csoport döntőjében 80-69-re kikapott a házigazda görögöktől, a meccs után pedig a horvátok két talán legnagyobb sztárja, Dario Saric és Ivica Zubac egy méltatlan kocsmai bunyóba keveredett helyiekkel.

A kínos melléknév szótári meghatározása lehet, amit szerencsétlen horvát válogatott véghez vitt a férfi kosárlabdázók athéni olimpiai selejtező csoportjában. A Dominikai Köztársaság elleni szűk győzelem (80-77) után a csapat simán kikapott a döntőben Görögországtól (80-69), így nem lesznek ott a horvátok az olimpián (ahogy egyébként a szlovének, az olaszok, a lettek és a litvánok sem...). 

Ezután jött a levezetés, ami végképp kellemetlenné tette a vasárnap esetét. A csapat két tagja ugyanis, ahelyett, hogy a szobájában kesergett volna a vereség miatt, inkább a tengerpart felé vette az irányt, és az Alimoszban lévő Bolivera Beach Barban keresett vigasztalást. Csakhogy vigasz helyett botrány lett az est vége, ugyanis az érthetően zaklatott idegállapotban lévő Ivica Zubac összetűzésbe került egy csapat helyivel.

Mielőtt elmérgesedett volna a helyzet, Los Angeles Clipper 213 centi magas centeréhez csatlakozott válogatottbeli csapattársa, a Denver Nuggets 208 centi magas erőcsatára, aki lökdösődéssel (valaki a földre is került) igyekezett békésebb mederbe terelni a hangulatot.

A nagyobb balhét végül a hely biztonsági személyzetének megérkezése akadályozta meg, akik szépen kikísérték a frusztrált horvátokat. Beszámolók szerint a rendőrség nem jelent meg a helyszínen, így aligha lesz folytatása az ügynek.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről