Vágólapra másolva!
Roger Federer és Rafael Nadal bírálta a férfi profi teniszezők szervezetének (ATP) irányítóit, mondván, a játékosok megkérdezése nélkül döntöttek a 2009-es programról. A világranglista svájci éllovasa és a rangsorban második spanyol teniszező azt kifogásolta, hogy az ATP kilencről nyolcra csökkentette a Mestersorozat versenyeit, így két év múlva nem rendeznék meg a monte-carlói és a hamburgi viadalt, s helyettük egy madridi vegyes torna lépne be.

"Azt kérjük, hogy állítsák le a reformjaikat" - nyilatkozta Nadal, hozzátéve, hogy eddig 65 profi játékos csatlakozott tiltakozó akciójukhoz. "Meg sem hallgatnak bennünket, csak a kész tényeket közlik velünk. Mindkét verseny óriási hagyományokkal rendelkezik, nagy kár lenne, ha kimaradnának a naptárból."

"Lehet, más városokban több néző jön el, ám a tradíció is fontos szempont" - mondta Federer, aki a Davis-kupa időbeosztását is kritizálta: "Úgy látszik, egyesek nálunk is jobban tudják, mi a legjobb számunkra."

Ami a hét legnagyobb tornáját illeti: a 2,1 millió euró összdíjazású monte-carlói tenisztornán a 14. helyen kiemelt ciprusi Markosz Bagdatisz számára az 1. forduló jelentette a végállomást. A salakpályás viadal a férfiak Mestersorozatának harmadik állomása.

ATP-torna, Monte-Carlo (2,1 millió euró), 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Nalbandian (argentin, 9.) - Luzzi (olasz) 3:6, 6:2, 6:1
Mirnyij (fehérorosz) - Bagdatisz (ciprusi, 14.) 7:5, 6:4
Söderling (svéd) - O. Rochus (belga) 6:4, 6:4
Vliegen (belga) - Mathieu (francia) 7:5, 6:3
Gicquel (francia) - Mayer (német) 7:5, 5:7, 7:5
Seppi (olasz) - Gabasvili (orosz) 6:1, 6:3
Juzsnyij (orosz, 13.) - Moyá (spanyol) 6:2, 3:1-nél Moyá feladta
Ferrero (spanyol, 16.) - Henman (brit) 7:5, 6:2
Stepanek (cseh) - Monfils (francia) 6:0, 2:0-nál Monfils feladta
Chela (argentin) - Verkerk (holland) 7:5, 6:2
Gaudio (argentin) - Turszunov (orosz) 5:7, 6:2, 6:2
Andrejev (orosz) - Acasuso (argentin) 6:4, 6:1.