Vágólapra másolva!
Több mint négy év után érezhette ismét a győzelem ízét Shane Mosley, a 41 éves amerikai bunyós Pablo Cesar Cano ellen aratott pontozásos győzelmet Cancunban a Bokszvilágtanács (WBC) nemzetközi váltósúlyú övéért kiírt mérkőzésen.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a mérkőzést a hazai Pablo Cesar Cano kezdte jobban, remek testütésekkel operált, amire eleinte nem volt ellenszere az amerikainak. Mosley nagyjából az ötödik menet környékén érzett rá a bunyóra, és a korábban már védjegyévé vált hatalmas jobbcsapottakkal kezdte átvenni az irányítást.

A hetedik-nyolcadik menet ismét Cano pillanatait hozta el, a kilencedik menetben ráadásul Mosley beszedett egy nagy ütést. Édesapja ekkor azt tanácsolta neki a sarokban, emeljen a fordulatszámon, különben elbukja a találkozót. Az amerikai a meccs utolsó negyedére felpörgött, és végül nagyon szoros csatában - egyhangúan 115:113 arányban - őt látták jobbnak a pontozók.

Mosley több mint négy éve után tudott mérkőzést nyerni, 2009 januárjában Antonio Margarito ellen nyert, azóta vívott egy döntetlent Sergio Mora ellen, és kikapott Floyd Mayweathertől, Manny Pacquiaótól és Saul Alvareztől is.