Vágólapra másolva!
A győztes rosszul lett a sajtótájékoztatón. A vesztes nem kesergett, mert bízik a jobb folytatásban. A címvédő simán kikapott az első meccsén. Vasárnap megkezdődött a WTA Finals és mindkét mérkőzésen az esélytelenebb teniszező nyert.

Akár kellemetlen is lehetne, hogy a WTA Finals első napján a díszvendégek a lelátón nagyobb sztárok voltak, mint a jelen főszereplői.

Szeles Mónika, Jennifer Capriati, Kim Clijsters és Martina Navratilova a női teniszezők szezonzárójának ünnepélyes megnyitóján az esemény nagyköveteiként vonult be a pályára. A legnagyobb tapsot Szeles Mónika kapta.

Ha valami (illetve valaki) hiányzik a mai női teniszből, akkor az a négy legendához közelítő sztár.

A WTA Finals a női teniszezők szervezetének legjelentősebb versenye, igazi kirakat esemény, amire mindig mozgósítják az elmúlt 30-40 év legnagyobb egyéniségeit, bajnokait. Ők elsősorban a szponzorok kiszolgálásában tevékenykednek, kiválóan reprezentálnak és velük még mindig jobban eladható az üzlet, mint a maiakkal.

Jelina Szvitolina nem adott esélyt Petra Kvitovának Forrás: AFP/Roslan Rahman

Vasárnap a fehér csoport kezdett Szingapúrban és minden úgy alakult, ahogyan mostanában alakulni szokott. Petra Kvitova eddig hétszer győzte le Jelina Szvitolinát (egy vereség mellett), de ezúttal az ukrán nyert 6:3, 6:3-ra. A második mérkőzésen a címvédő Caroline Wozniacki és Karolina Pliskova játszott. A világranglistán 3. dán a korábbi kilenc meccsükből haton jobbnak bizonyult a csehnél, de ennek megfelelően most kikapott tőle, ráadásul elég simán 6:2, 6:4-re. Wozniackinak hiába volt tíz fogadóelőnye, egyiket sem tudta brékre váltani. Pliskova egy ásszal fejezte be a teniszleckét, 15:40-ről fordítva az utolsó gémben.

Ez az egész kicsit olyan, mint egy szépségkirálynő-választás döntője, ahol minden lány mosolyog, kedves, vidám és elégedett, bár

a végén csak az egyikőjük fejére kerül fel a korona.

A hölgyeket semmi nem zökkenti ki a szerepükből. Petra Kvitova a viszonylag sima vereség után is pozitívan beszélt a teljesítményéről. Úgy érezte, a mérkőzés sokkal szorosabb volt annál, amit az eredmény mutatott. Szerinte az ellenfele nem csinált semmi különlegeset, egyszerűen csak nagyon jól teniszezett az alapvonalról, nem hibázott. Ilyen egyszerű tehát a recept a kétszeres wimbledoni bajnok cseh ellen. Persze, tud ő annál sokkal jobban is játszani, mint amit vasárnap mutatott.

Jelina Szvitolina nagyon akart bizonyítani Forrás: AFP/Roslan Rahman

Azt gondolnánk, hogy a győztes aztán végképp boldogan ült az interjúszobában. Ehhez képest Jelina Szvitolina a 4. kérdés után

felállt a helyéről és kiment a teremből.

Néhány perc múlva visszatért, de csak annyit lehetett megtudni, hogy nem érzi jól magát. Még szerencse, hogy nem előbb jelentkezett nála a rosszullét. A 24 éves ukrán sokat fogyott tavaly óta, de nem biztos, hogy annak bármi köze van a jelenlegi állapotához.

Szvitolina görcsösen akarta a győzelmet.

rengeteg önbizalmat ad. Örülök, hogy csattanós választ adtam azoknak az utálatos károgóknak, akik azt mondták, nem érdemlem meg, hogy itt legyek, nem vagyok elég jó. Így ezt a győzelmet egészen a következő meccsig élvezhetem"- nyilatkozta az ukrán kicsit belepiszkítva az amúgy idilli képbe.

Karolina Pliskova nem adott esélyt a címvédőnek Forrás: AFP/Roslan Rahman

Szvitolina kedden mérkőzik Karolina Pliskovával és reméli, hogy addig sikerül felépülnie. Ha rosszabbodna az állapota, akkor Darija Kaszatkina ugorhat be a helyére. A 21 éves orosz egyenesen Moszkvából érkezett, ahol szombaton még döntőt játszott, Szingapúrban ő a tartalék. A WTA Finals egyik különlegessége, hogy a vasárnapi vesztesek a 2. csoportkörben még javíthatnak és akár az egészet megnyerhetik. Tehát Petra Kvitova és Caroline Wozniacki keddi párbaján még mindkét Grand Slam-bajnok feltámadhat, az egyiknek biztos, sikerülni fog.