Vágólapra másolva!
Az ügyészség megállapította, Kenderesi Tamás pedig kifizette a pénzbírságot, amit szexuális zaklatás vádja miatt szabott ki rá egy kvangdzsui bíróság. 

A Yonhap dél-koreai hírügynökség információi szerint az ügyészség 3 millió won pénzbüntetést kért kiszabni, amit a bíróság meg is tett. A 2542 amerikai dolllárnak megfelelő büntetés 744 ezer forintot jelent, amit Kenderesi Tamás ki is fizetett, így már csak a kiutazási engedély kell megkapnia, hogy hazatérhessen Magyarországra.

Mint arról beszámoltunk, a riói olimpián 200 méteres pillangóúszásban bronzérmes 22 éves klasszis múlt hét szombaton egy szórakozóhelyen hozzáért egy nő fenekéhez, aki feljelentettő őt szexuális zaklatásért a rendőrségen. Kenderesit kihallgatták, az úszó az érintés tényét nem tagadta, a zaklatás vádját azonban visszautasította. A rendőrség a vád mértékének megfelelően úgy döntött, hogy a sportoló a következő legfeljebb 10 napban nem hagyhatja el Dél-Koreát. Az ügyészség már hétfőn vádamelési javaslattal adta át az ügyet a bíróságnak, Sós Csaba szövetségi kapitány azonban már kedden, a magyar csapat hazaérkezése után arról beszélt, hogy Kenderesi várhatóan pénzbüntetés fog kapni, és csütörtökön hazautazhat.