Darts: kiborult a korábbi világbajnok ellenfele játéka miatt

German Darts Masters 2018 Sports DARTS German Darts Masters
25 May 2018, Germany, Gelsenkirchen: Gary Anderson (l) of Scotland wins a decision against Gabriel Clemens (r) of Germany during the German Darts Masters in the PDC World Series of Darts. Photo: Friso Gentsch/dpa
Vágólapra másolva!
A darts kétszeres világbajnoka, a skót Gary Anderson hétfő este hiába nyert az osztrák Mensur Suljovic ellen, az öröme nem volt felhőtlen.

Gary Anderson a legjobb 16 közé jutott a PDC világbajnokságán, de teljesen kiborult, ami már meccs közben is látszott rajta. Suljovic még 3-2-re vezetett, innen fordított Anderson, és nyert 4-3-ra. Az osztrák dartsos folyamatosan húzta az időt, lassította a játékot, ezzel dühítette fel ellenfelét.

„Ez egy vicc. Látták az utolsó szettet? Vagy a harmadikat? Lassú volt? Nem, nem volt az. Sikerült a végén, de ha ez a darts, akkor inkább hagyom. Ha ilyen lesz a játék, akkor jó szórakozást mindenkinek, nekem ez nem kell, inkább golfozok vagy valami" – mondta Anderson, aki szerint sokan átkapcsolták a tévét erről a meccsről.

Suljovic sokszor még az asztalánál pepecselt, amikor Anderson már rég végzett a dobásaival, így próbálta kizökkenteni ellenfelét, ami egy darabig sikerült is.

Anderson mellett hétfőn még Mervyn King, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Gerwyn Price és Glen Durrant jutott tovább.