16 métert szeretne ugrani a női hármasugrás világcsúcs tartója

Yulimar Rojas
Venezuelan athlete Yulimar Rojas braking the world indoor triple jump record with 15,43 meters during the Madrid Meeting Indoor 2020 women's triple jump category held in Madrid, Spain, 21 February 2020. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A 16 méter elérése az egyik legfőbb célja Yulimar Rojasnak, aki 15,67 méteres világcsúccsal nyerte meg a tokiói olimpián a női hármasugrást.

A venezuelai atléta a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt a jövőbeni terveiről, melyek között az egyik legfontosabb számára az álomhatár megugrása.

"A következő évben tartósan szeretnék bőven 15 méter felett ugrani, és ha tudok rendszeresen 15,50-es eredményeket, akkor onnan elérhető a 16 méter"

- mondta 25 éves Rojas, aki már öt évvel ezelőtt ezüstöt nyert a riói játékokon.

Itt épp 15,43-at ugrott, de a világcsúcsot is ő tartja 15,67 méterrel Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

A dél-amerikai sportoló az elmúlt időszakban csak a hármasugrásra koncentrált, ám mint jelezte, tervezi, hogy ezen változtatni fog.

"Úgy tervezzük, hogy jövőre egy kicsit többet dolgozunk majd a távolugrásomon, aztán az eredmények majd megmutatják, hogy mit tudok ott elérni"

- jegyezte meg Rojas, aki az ukrán Inesza Kravec 1995-ben felállított, 15,50 méteres csúcsát döntötte meg az olimpiai döntő utolsó sorozatában.