Vágólapra másolva!
Szabó Szebasztián egyike volt azoknak, akik a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság után megfertőződtek a koronavírussal. A betegség nem különösebben döntötte le a lábáról a Kazanyban világcsúcsot beállító klasszist, aki hétvégén Eindhovenben újra rajtkőre állhat.

A Kazanyban három Európa-bajnoki aranyérmet begyűjtő Szabó Szebasztián szerencsére enyhe és gyors lefolyású betegségen esett át. Nem csinált nagy ügyet abból, és ezért mostanáig nem is tudódott ki, hogy Hosszú Katinkához és Milák Kristófhoz hasonlóan ő is megfertőződött, de a tíznapos otthoni bezárkózásnak így is alá kellett vetnie magát.

Szabó Szebasztián gyorsan legyőzte a betegséget Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Xu Chang

„A november első hetében megrendezett kazanyi rövidpályás Európa-bajnokság után elvégzett teszt mutatott ki pozitív eredményt nálam, a koronavírusos betegségből viszont szerencsére csak annyit éreztem, hogy a szokásosnál kicsit gyorsabban fáradok el, az orrom viszont rendesen bedugult. Bosszankodtam a kényszerszünet miatt, noha az is igaz, hogy a nagy hajtás után rám fért már a pihenő. Miután kiszabadultam a karanténból, Budapestre mentem, ahol a vizsgálatomat követően visszakaptam a sportorvosi engedélyemet" – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak.

Szabó a hétvégi eindhoveni ISL Nemzetközi Úszóliga Play-off versenyén már rajthoz áll, majd alig több mint két héttel az eindhoveni nemzetközi verseny után Abu-Dzabi ad otthont a rövidpályás világbajnokságnak, ahol szintén indulna.

„Ha semmi rossz nem jön közbe, azoktól a számaimtól szeretném a legtöbbet kihozni, amelyekben a kazanyi Európa-bajnokságon győzni tudtam, tehát az 50 és 100 pillangón, valamint az 50 gyorson. A mezőny nyilván sokkal erősebb lesz, mint a kontinensbajnokságon, de ennek a nagyon nehéz esztendő utolsó kihívásának is éremszerzőként szeretnék megfelelni".