Egy egész ország fog Kozák Lucának szurkolni a hazai rendezésű atlétikai vb-n

KOZÁK Luca ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ díj díjátadás gála Közéleti személyiség foglalkozása nemzetiszín szalag sportoló SZEMÉLY SZIMBÓLUM TÁRGY
A gátfutó Kozák Luca lett az év női sportolója 2022-ben
Vágólapra másolva!
A Magyar Sportújságírók Szövetsége a gátfutó Kozák Luca választotta meg a 2022-es év női sportolójának, aki augusztusban 12.69 másodperces országos csúcsbeállítással ezüstérmet nyert 100 méter gáton a müncheni Európa-bajnokságon. A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezői gratuláltak a 26 éves atlétának.

222 nappal Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság előtt Kozák Luca gátfutó kapta az Év Női Sportolója elismerést az M4 Sport - Az Év sportolója gálán, amelyet a Magyar Sportújságírók Szövetsége szervezett az Operaházban. A magyar atlétika egyik legnagyobb reménysége 2022-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert országos csúccsal 100 méteres gátfutásban Münchenben.

„Az atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága nevében gratulálok Kozák Lucának és edzőjének, Suba Lászlónak ehhez az elismeréshez, amelyért nagyon drukkoltunk.

– mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A gátfutó Kozák Luca lett az év női sportolója 2022-ben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kozák Luca 2023. augusztus 22-én lép először pályára az atlétikai vb-n, a 100 méteres gátfutás előfutamában. Vele együtt 20-25 magyar atléta szerepel majd előreláthatólag a világbajnokságon, ami azt jelenti, hogy ez lesz a valaha volt legnagyobb magyar csapat az atlétikai vb-k történetében.

Óriási az érdeklődés a nézők részéről is a 2023. augusztus 19. és 27. között zajló világversenyre, ahol már az első nap olyan magyar sztárok kezdik meg a versenyzést, mint a kalapácsvető Halász Bence és a hétpróbázó Krizsán Xénia. Szintén az első napon szurkolhat a közönség a magyar felmenőkkel is rendelkező Joe Kovács amerikai világbajnok súlylökőnek a döntőben és megkezdik a versenyzést a 100 méteres síkfutás világsztárjai is.