Vágólapra másolva!
A dohai vizes-világbajnokságon, a férfi 200 méteres pillangóúszás fináléjában hatodik helyet szerző Márton Richárd elárulta, a sajtóból értesül arról, milyen fejlemények történnek Milák Kristóffal kapcsolatban.

Milák Kristóf a legfrissebb hírek szerint – miután a tavalyi fukuokai és az idei dohai vb-t is kihagyta – végre ismét edzésben van, sőt újra Virth Balázs irányításával készül a párizsi olimpiára, de továbbra is kerüli a nyilvánosságot. Korábbi edzőtársa és jó barátja, Márton Richárd ellenben ott volt Katarban, ahol a fő számában hatodik helyen zárt, miután a döntőjét megelőző délelőtt a 4x100 méteres mix vegyesváltóban is rajtkőre szólították.

Márton Richárd, Milák Kristóf
Márton Richárd és Milák Kristóf 2022-ben még együtt álltak Eb-dobogóra
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto

„Edzőm, Virth Balázs arra kért, hogy a pillangófinálé első százán ne diktáljak magamnak túl jelentős tempót, és ezt be is tartottam. Az utolsó ötvenem 30.29 mp volt, amivel viszont elégedett voltam – nyilatkozta Márton Richárd a Ripostnak. – 

A hatodik hely mellett sokkal fontosabb az, hogy rájöttem arra, mi az erőm és az energiám ideális beosztása. 

A március 9-én kezdődő tenerifei tréningezés során ezt a taktikát sulykolom."

Márton Richárd nincs kapcsolatban Milák Kristóffal

Márton Richárd a hazatérése után máris belevágott az itthoni edzésmunkába a Duna Arénában, de elmondása szerint a külön edző Milák Kristóffal nem találkozott, és személyesen nem is hallott róla.

„Még nem [találkoztunk], 

csakis a sajtóból értesülök a vele kapcsolatos hírekről. Arról sem hallottam, hogy hol készül

 – válaszolta a felnőtt Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó. – Egyelőre a régi közös edzéseinkről sem eshet szó, mivel Kristóf sokat kihagyott, jelenleg Telegdy Ádámmal, Zombori Gáborral és Verrasztó Dáviddal tréningezek együtt."

Kapcsolódó cikkek