Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő öttusázó, Gulyás Michelle felemás érzésekkel jár edzésre, hiszen az olimpia után kikerül sokak egyik kedvenc száma, a lovaglás a sportág programjából. A civilben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen nyomozóként végzett öttusázóról edzője, Tibolya Péter elmondta, aligha akad nála keményebb és nagyobb munkabírású versenyző a sportágban.

A Csisztu Sport Cast legutóbbi adásában az öttusa volt a főszereplő. Megszólalt az olimpiára készülő Gulyás Michelle, edzője, Tibolya Péter, valamint a szövetség elnöke, a korábbi világbajnok és olimpiai ezüstérmes, Balogh Gábor is. Utóbbi a keménykezűségről beszélt, mert tudta, hogy darázsfészekbe nyúlt, amikor az acsarkodásoktól hangos öttusába vezetőként visszatért. „Itt nem lehet többet senkit sem megfélemlíteni, az öttusába eredmény kell, nem pedig egymást gyilkolászni!” – szögezte le.

A lovaglásról Gulyás Michelle elmondta, edzői továbbra is odafigyelnek rá, hogy minőségi munkát végezzen, és minél többféle személyiségű lovon üljön, hogy lehetőség szerint ne érhessen meglepetés Párizsban.

GULYÁS Michelle, öttusa
Gulyás Michelle üres lelátók helyett ezúttal szurkolók ezrei előtt ülhet nyeregbe az olimpián
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Persze még a legalaposabb felkészülés sem garancia a tökéletes lovaglószereplésre: 

„Nyilván nemcsak a versenyzőkön múlik a lovaglás, hanem azon is, hogy az adott rendezői ország milyen lóállományt biztosít a versenyzőknek. Nem is azzal van a baj, hogyha gyengébb lovakkal szolgál az adott ország, hanem ha aránytalan a feltétel, nagy a szórás a lovak tudása között” - mondta a rutinos versenyző, aki edzője szerint az egész mezőny egyik legjobb lovasa.