Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban még arról szóltak a hírek, hogy a nehézsúlyú boksz friss vitathatatlan világbajnoka, Olekszandr Uszik hamarosan elveszíti az egyik világbajnoki övét, ám a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) megerősítette, hogy az ukrán ökölvívónak lehetősége van felmentést kérni a kötelező címvédés alól.

Olekszandr Uszik hétvégén legyőzte Tyson Furyt, ezzel 1999 után ismét vitathatatlan bajnokot avattak a királykategóriában. Az ukrán bokszoló így jelenleg mind a négy nagy világszervezet (WBC, WBA, WBO és IBF) öveit birtokolja, ám már a sokak által várt nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzés előtt is felmerültek olyan hírek, hogy a leendő vitathatatlan bajnoknak meccs nélkül búcsút kell intenie az egyik övének, vagy akár többnek is. 

Boxing: Heavyweight title fight, Tyson Fury v Oleksandr Usyk
Uszik mégis megtarthatja világbajnoki öveit
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A jelenlegi állás szerint a szerződésbe rögzített csúcsrangadó visszavágóját idén októberben rendezik meg, s úgy tűnt, hogy azon a gálán már nem lesz tét a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) öv, mivel az időszűkében Uszik képtelen lesz arra, hogy megvédje az adott címeket a kötelező kihívók ellen. A nagy csatában, pontozással győzedelmeskedő ukrán és a május 18-i meccsig veretlen brit bunyós is jelezte már, hogy készen áll a visszavágóra - vagy legalábbis nyitottak rá a felek. 

Van esély rá, hogy Uszik megtarthassa az összes világbajnoki címét

Miután Uszik felült a nehézsúlyú kategória vitathatatlan trónjára, úgy tűnt szinte azonnal kicsavarják az IBF övet a kezéből, ugyanis Filip Hrgovic kötelező kivívóként júniusban Daniel Dubois elleni meccsen fog küzdeni és a győztes megkapja a megüresedett IBF világbajnoki címet. 

A profiboksz.hu beszámolója szerint ez a forgatókönyv azonban most bizonytalanná vált. Kiderült ugyanis, hogy a Nemzetközi Bokszszövetség szabályzatában van egy kiskapu, ami szerint a címvédő ökölvívó kérhet halasztást, és ha ezt elfogadják, akkor nem kell neki azonnal összecsapni az első számú kihívóval. Uszik és csapata egyértelműen azt szeretné, hogy a Fury elleni második összecsapás során is tét legyen mind a négy fontos bajnoki cím, és a friss vitathatatlan bajnok menedzsere, Alex Krassyuk már meg is erősítette, hogy élni szeretnének az említett lehetőséggel.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről