Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten szintén nem volt könnyű dolgunk, hiszen nagyon sok kimagasló teljesítményt láthattunk az európai futballpályákon. Volt is miért csipkedniük magukat a legjobbaknak, hiszen a Bajnokok Ligájában már a harmadik forduló mérkőzéseire került sor, míg a hazai porondon a közelgő vb-selejtezők miatt volt okuk bizonyításra a kiválasztottaknak. A hét ünnepelt csillagai a Bajnokok Ligájában kettő, a bajnokságban három gólt szerző Giovane Élber és az olasz bajnokságban káprázatosan futballozó, kétgólos Roberto Baggio voltak.
Francesco Toldo (olasz, Internazionale): Héctor Cúper és Massimo Moratti, az Inter edzője és elnöke betartva a csapatépítés első és legfontosabb alapszabályát (Végy egy jó kapust!) a nyáron Milánóba csábította a Fiorentina válogatott kapuvédőjét. A hatalmas termetű cerberus a kék-feketéknél is hamar igazolta képességeit, a Bologna elleni (1-0) mérkőzésen is csapata egyik legjobbjának bizonyult, bravúrokkal járult hozzá a hazai győzelem kivívásához.
Nureddin Najbet (marokkói, RC Deportivo): A spanyol liga egyik legmegbízhatóbb középhátvédjének tartott afrikai labdarúgó számára különösen fontos volt az elmúlt hét. A Bajnokok Ligájában az ellen a Manchester United ellen szerzett győztes találatot (2-1), amely nem is olyan régen még a szerződtetésével kacérkodott, majd nevetséges indokkal lépett vissza az üzlettől. Najbet most fényesen bizonyította, hogy bizony a MU elöljárói is tudnak hibázni, majd hasonlóan kiváló teljesítményt nyújtott a Celta Vigo elleni rangadón is (2-2).
Marco Materazzi (olasz, Internazionale): A milánói klub már az előző szezon közben megszerezte a Perugia sokra hivatott középhátvédjét, akire az Internél egyik napról a másikra Laurent Blanc megfelelő pótlása várt. Materazzi eddig szinte észrevétlenül helyettesíti Lolót, ugyanazt a megbizható, tökéletes fejjátékra és ritmusérzékre épülő futballt produkálja. Hol Simiccsel, hol Córdobával alkotja a jelenleg listavezető Inter védelmének közepét.
Miguel Angel Nadal (spanyol, RCD Mallorca): A Mallorcára szintén kétfrontos erőpróba várt a múlt héten, hiszen gelsenkircheni BL-kirándulást bajnoki (Villarreal CF 0-1) mérkőzés követte a hét végén. A Schalke 04 elleni 1-0-s győzelemből oroszlánrészt vállalt a védelmet mesterien összefogó egykori válogatott Nadal. A 35 éves játékos 1999-ben, nyolcéves barcelonai pályafutás után tért vissza nevelőegyesületéhez, ahol azóta a legjobbak közé tartozik.
Kevin Hofland (holland, PSV Eindhoven): A múlt heti BL-forduló egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy az edzőváltáson átesett Lazio versenyben marad-e. Nos, a rómaiaknak ehhez Eindhovenben kellett volna nyerniük, a stadionbetiltást követően ismét hazai pályán szereplő PSV ellen. A mérkőzést 1-0-ra a hollandok nyerték, a győztes gólt a Philips-gyáriak egyik legtöbbre taksált hazai labdarúgója, a már válogatottban is szerepelt 22 éves védő szerezte.
Marcos Assuncao (brazil, AS Roma): A hatalmas munkabírású dél-amerikai középpályás a Juventus elleni idegenbeli rangadón (2-0) remekül használta ki a lehetőséget, hogy a sérülés miatt hiányzó honfitársát, Émersont kiszorítsa a csapatból. A brazilos játékintelligenciával, ám európai tempóban futballozó középpályás megállás nélkül futott kilencvenegynéhány percen keresztül, miközben szinte percenként ütközött, szerelt, becsúszott. Teljesítményére a mérkőzés hajrájában góllal tette fel a koronát.
Michael Ballack (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak bajnokesélyeshez méltóan futballoztak az SC Freiburg elleni 4-1-es győzelem alkalmával, különösen a válogatott középpályás Ballack remekelt, aki újabb két gólt szerzett. A Nationalelf mezét 18 alkalommal viselt labdarúgó előbb fejjel, majd lábbal vette be a Freiburg kapuját, mindkétszer Zé Roberto gólpassza után. A századik Bundesliga meccse felé közelítő leverkuseni ebben a bajnokságban már négy gólnál tart.
Juan Sebastián Verón (argentin, Manchester United): A nyáron 28,1 millió fontért a szigetországba költöztetett válogatott középpályás ragyogóan futballozik a MU-ban. A Vörös Ördögök ezúttal Londonban a Tottenham vendégeként léptek pályára, akik látták a 0-3-ról 5-3-ra megfordított mérkőzést, azt mondják, az idény találkozóját látták. A Sky Sports statisztikusai szerint a liga legtöbbet játékban lévő labdarúgója a vezető gólt jegyezte, amely már a harmadik találatal volt az idényben.
John Arne Riise (norvég, Liverpool FC): Alighanem a jelenlegi szezon legnagyobb felfedezettje a 'Pool skandináv játékosa. A nyáron az AS Monacótól szerződtetett 21 esztendős középpályás már a Szuperkupa-döntőn is kiválóan helyettesítette ismertebb csapattársait, akkori teljesítményével Gérard Houllier-t is meggyőzte, hogy a kezdők között a helye. A jobb és a bal oldalon egyaránt használható futballista a hét végi fordulóban már a harmadik percben bevette a Newcastle United kapuját (0-2).
Giovane Élber (brazil, Bayern München): Kemény mérkőzésnek ígérkezett, gálaelőadássá szelídült a Bayern-VfB Stuttgart (4-0) találkozó, köszönhetően Élber mesterhármasának. A BL-győztes bajorok csatárcsillaga már az első negyedórában kétszer mattolta a svábok kapusát, majd harmadik találata után nem volt kétséges, hogy a Kicker szakírói a legjobb, egyes osztályzattal őt választják a 8. forduló játékosának. Mellesleg Giovane a 100. német bajnoki találatát is megünnepelhette.
Roberto Baggio (olasz, Brescia): Roby nem hagyja, hogy ne vele legyenek tele az olasz újságok. Amikor Copfocska 1997-ben a Bolognába igazolt, sokan legyintettek, levezet mondták. Baggio 22 góllal cáfolt. Tavaly, amikor aláírt a Bresciához, öregnek, kiégettnek titulálták. Válaszként csodálatosan futballozott, lőtt tíz gólt, köztük a Lecce elleni felejthetetlen szögletből elért találatot. A hét végén ismét megrázta magát, a 3-3-as Atalanta elleni mérkőzésen csapata, sőt az egész forduló legjobbjának bizonyult, még az igen kimérten értékelő La Gazzetta dello Sporttól is kilences osztályzatot kapott.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (szeptember 17-23.)