Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre a Real Madrid hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett az Osasunától a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának zárómérkőzésén. A királyi gárda ezzel elveszítette első helyét a tabellán, ugyanis legnagyobb riválisa, az UEFA-kupában negyeddöntős FC Valencia idegenben nyert a Real Zaragoza ellen. 

A mérkőzést követően a fővárosi klub sportigazgatója, Jorge Valdano is elismerte, hogy válságban van a csapat.

"Az elmúlt négy évben egyszer sem voltunk olyan mély ponton, mint most. A jelenlegi idényben ez volt az első hazai vereségünk, de épp a legrosszabbkor szenvedtük el" - mondta Valdano.

A Real Madrid idén már csak a bajnokságot nyerheti meg, hiszen a spanyol Király Kupa fináléjában vereséget szenvedett a Real Zaragozától, míg a Bajnokok Ligájából múlt kedden az AS Monaco verte ki a negyeddöntőben.

Ami még nagyobb baj a madridiak számára: Ronaldo megsérült, így kétségessé vált április 28-i budapesti fellépése. Az orvosok szerint a kétszeres világbajnok csatárra 7-15 napig nem számíthat Carlos Queiroz vezetőedző, így Ronaldo szombaton az Atlético elleni fővárosi rangadón biztosan nem léphet pályára, míg az április 25-i FC Barcelona elleni derbin, valamint a 28-i Magyarország-Brazília barátságos mérkőzésen bizonytalan a szereplése.

A 27 éves támadó combizomhúzódást szenvedett, s ezért már a 24. percben le kellett őt cserélni.

Primera División, 32. forduló:
Real Madrid - Osasuna 0-3 (0-2)
gól:
Valdo (2.), Pablo Garcia (44.), Moha (61.)

Zaragoza - Valencia 0-1 (0-0)
gól:
Angulo (67.)

Racing Santander - Athletic Bilbao 1-2 (0-1)
gól:
Guerrero (76.), illetve Iraola (40.), Yeste (92.)

Villarreal - Deportivo La Coruna 0-2 (0-1)
gól:
Pandiani (38.), Tristan (90.)

Espanyol - Albacete 1-1 (0-1)
gól:
Rodriguez (70.), illetve Redondo (21.)

Real Sociedad - Murcia 2-0 (0-0)
gól:
Nihat (65., 88.)

Betis - Mallorca 0-2 (0-1)
gól:
Eto'o (14.), Perera (51.)