Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szervezésében kedden rendezték Barcelonában azt a jótékonysági mérkőzést, melynek teljes bevételét a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjai javára ajánlották fel. Az összecsapást végül a Ronaldinho vezette FIFA-csapat nyerte meg 6-3-ra.

jótékonysági mérkőzés
FIFA (Ronaldinho XI) - UEFA (Sevcsenko XI) 6-3 (3-1)
gól:
Eto'o (14., 45.), Ronaldinho (19.), H. Camara (60., 64.), Csa (79.), illetve Del Piero (26.), Zola (50.), Suazo (54.)

Gyászszünettel kezdődött, gólparádéval folytatódott a barcelonai Nou Campban megrendezett segélymérkőzés, amelyen a Ronaldinho által összeállított FIFA-válogatott a Sevcsenko neve által fémjelzett UEFA-csapattal mérte össze erejét.

A gála minden elemét felvonultató összecsapás nem szűkölködött a szép jelenetekben. A találkozó elején úgy tűnt, Ronaldinhóék gyorsan eldöntik a mérkőzést, 20 perc elteltével kénytelen is volt visszavenni a tempóból.

A 14. percben Kaká passzával Eto'o fordult kapura, s 13 méterről megszerezte a vezetést a FIFA-csapatnak. Öt perccel később Kaká újabb gólpasszt jegyzett, a Milan játékosa, ezúttal Ronaldinhót hozta kihagyhatatlan helyzetbe (2-0). Sőt, Eto'o még egy üres kapus lehetőséget is elbohóckodott, s végül egy méterről a kapufát találta el.

A 26. percben Del Piero remek, 50 méteres átadást kapott Zidane-tól, s a Juventus támadója 12 méterről nem hibázott (2-1). A félidő utolsó percében Eto'o még egyszer megvillant, s egy rossz hazaadást elcsípve 3-1-re módosította az eredményt.

A második félidőben erősített az UEFA-csapat, az 50. percben a csereként pályára lépő Zola bal belsővel emelt Kameni kapujába (3-2), majd az 54. percben a hondurasi Suazo egyenlített is.

A sok csere miatt pályára lépett a szenegáli Henri Camara is, aki gyors duplával mattolta Toldót: előbb Csa Du Ri átadását a 11-es pontról bikázta a hálóba, majd egyéni akció végén is betalált (5-3).

A 79. percben Csa megadta a kegyelemdöfést, beállítva ezzel a 6-3-as végeredményt.

Mindent egy helyen az Eb-ről