Vágólapra másolva!
Ahogy mondani szokták, a legszebb öröm a káröröm, és ennek megfelelően gyakran előfordul, hogy egy egyesület drukkerei a nemzetközi kupamérkőzéseken is a legfőbb riválisuk ellen szurkolnak, annak ellenére, hogy ezzel saját országuk csapatának kieséséért szorítanak.

Ez alól Svájc sem kivétel, ahol pár évvel ezelőtt az FC Zürich fanatikusai azok után, hogy csapatuk bajnokin 4-0-s vereséget szenvedett az FC Baseltől, még véletlenül sem a bázelieknek szurkoltak a skót Celtic FC elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn.

A zürichi drukkerek a stadionjuk, a Letzigrund mellett található Flachpass bárban (lefordítva talán Lapos átadás bárnak lehetne nevezni) gyülekeztek, hogy a skótoknak szorítsanak, és a bár tulajdonosa egyáltalán nem volt skót: ismerve a Celtic ír gyökereit, akciót hirdetett, amely szerint minden egyes Celtic-gól után egy svájci frankkal olcsóbban adja ír sörét.

Mivel az eredeti ár hét frank volt, így a drukkerek leginkább egy hétgólos glasgow-i diadalnak örültek volna, de a találkozó igencsak rosszul kezdődött a számukra, hiszen az FC Basel szerzett vezetést.

Végül azonban a zürichiek nem jártak rosszul, hiszen a végeredmény 3-1-lett a Celtic javára, vagyis a 82. perctől kezdve a szomjas drukkerek négy frankért ihatták a habzó nedűt. Teljesen elégedettek azonban nem voltak, hiszen az akkor a Celticet erősítő Henrik Larsson a második félidő elején tizenegyest hibázott...