Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A futballban a babonáknak mindig fontos szerepük volt, szinte minden játékosnak van valamiféle különleges szokása, amiről azt gondolja, hogy szerencsét hoz, és ugyanez igaz a szurkolókra is - azonban a román Arges Pitesti fanatikusai a végletekig vitték a természetfelettiben való hitüket.

A gárda rajongói ugyanis a Farul Constanta elleni hazai bajnoki előtt kisebbfajta szertartást hajtottak végre annak érdekében, hogy a csapat begyűjtse a három pontot. A mérkőzést megelőzően a drukkerek egy csoportja az egyik kapu mögé eltemetett egy macskát, majd a kezdőkörben feláldozott egy kakast annak érdekében, hogy feloldozzák a szerintük a pályát sújtó átkot.

Ezt követően a további kedvező hatás kedvéért vörös szalagokat kötöttek a kapufára, de mindez még mindig nem volt elég a számukra, hiszen úgy vélték: ahhoz, hogy Fortuna valóban a csapat mellé álljon, a játékosoknak is megfelelően kell viselkedniük.

"Meg fogjuk kérni a focistákat, hogy az alsónadrágjukat kifordítva vegyék fel" - mondta az egyik fanatikus. Úgy tűnik azonban, hogy a labdarúgók nem fogadták meg a tanácsot, hiszen az ominózus összecsapást az Argesnek nem sikerült megnyernie: a végeredmény 1-1 lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről