Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) pénteken elkészítették a Magyar Kupa második fordulójának sorsolását, az élvonalbeli klubok közül csak a Vasas lép pályára, a másodosztályú együttesek közül a Ferencváros és a Jászapáti a harmadik körben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A szövetség hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az NB II-ből feljutó csapatok (Vác és Paks) kivételével a többi másodosztályú együttes a második fordulótól pályára lép az MK-ban. Mivel pályán elért eredményei alapján a Vasas búcsúzott az első osztálytól - függetlenül attól, hogy jelenleg hol szerepel -, az angyalföldi klubnak a Somos SE ellen idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást a kupában.

Mivel az előző szezont a Ferencváros az élvonal hatodik helyén zárta, a harmadik fordulóban a többi NB I-es együttessel együtt száll be a kupasorozatba, annak ellenére, hogy jelenleg az NB II Keleti csoportjában szerepel.

A fővárosi zöld-fehérek szombati bajnoki ellenfele, a Jászapáti a sorsolás értelmében erőnyerő.

Az MK 2006/2007-es versenykiírása szerint az NB I-es és NB II-es csapatokat a bajnokságokba történt nevezésük alapján kell besorolni a sorsolásnál.

A második forduló mérkőzéseit augusztus 30-án rendezik. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a kupaszabályzat szerint az alacsonyabb osztályban szereplő együttes jut tovább (ez a rendelkezés csak az első három fordulóban érvényes), ha a két csapat között nincs osztálykülönbség, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás, majd - amennyiben szükséges - tizenegyes-párbaj következik.

(MTI)